van der Horst

Stoffel Vandoorne richting IndyCar?

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Nadat Stoffel Vandoorne zijn F1-stuur bij McLaren kwijt is, is het voor de Belgische fans al weken bang afwachten waar de Rumbekenaar zal uitkomen in 2019 en of hij nog een zitje kan bemachtigen in de Formule 1 voor volgend seizoen. Terwijl de plaatsen schaarser en schaarser worden, circuleerden er ook al berichten dat hij ook interesse toont in andere kampioenschappen, waaronder IndyCar.
  • Hamofa Performance
Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Volgens motorsport.com zou Dale Coyne, teambaas van het gelijknamige Coyne Racing, contact gehad hebben met Vandoorne. Volgens de Amerikaan zou er voorzichtige interesse zijn van Stoffel in het kampioenschap. En of dit aanbod enkel geldt voor de permanente en stratencircuits en niet de ovalen (in IndyCar mag men beide zonder problemen splitsen) antwoordde Coyne: "Het hele seizoen, ja". Toch richt Coyne zich ook op andere piloten die weinig uitzicht hebben op een F1-zitje, waaronder Esteban Ocon en Pascal Wehrlein.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Of Stoffel weldegelijk over de Atlantische Oceaan zou trekken valt nog af te wachten. In Singapore kreeg de Rumbekenaar een gelijkaardige vraag, maar daar was hij al iets terughoudender. Dit omwille van de crash van Robert Wickens in Pocono enkele weken geleden, waardoor de Canadees nu maandenlang in revalidatie zit. Dat gezegd zijnde zoekt het team van Wickens (Schmidt-Peterson Motorsports) ook nog naar een vervanger voor de revaliderende Canadees. Maar teameigenaar Sam Schmidt heeft nog geen van de drie vernoemde piloten gecontacteerd.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 22 september 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons