van der Horst

Succes dwingt Peter Auto tot oprichting nieuwe classic klasse

Race Grid 3 Le Mans Classic 2016
Race Grid 3 Le Mans Classic 2016
Het classic seizoen van Peter Auto belooft weer overvolle en gevarieerde startvelden. Het succes bij de deelnemers is zo groot dat de organisatie heeft besloten tot het oprichten van een extra categorie. Zo wordt vanaf dit jaar de Sixties Endurance klasse opgesplitst in een Fifties Legends en een Sixties Endurance klasse.
  • St. Paul
Ford GT40 1965
Ford GT40 1965
Voor de Sixties Endurance klasse daagden er vorig jaar bij sommige meetings al meer dan 80 wagens op en dit seizoen wordt het niet anders. Daardoor werd er besloten om deze klasse te splitsen in een Fifties Legends en een Sixties Endurance. In de eerste klasse mogen GT en prototype wagens uit de jaren 50 en begin jaren 60 aantreden. De Sixties Endurance wordt dan gereserveerd voor GT wagens en prototypes vanaf 1965 waaronder ondermeer de talrijke Ford GT40 die steeds present tekenen.

Bentley Speed 8 LMP1
Bentley Speed 8 LMP1
Een categorie die ook een niet te voorziene groei doormaakt is de Endurance Racing Legends 5GT’s en prototypes van 1990 tot begin jaren 2000. Voor dit seizoen worden er voor deze klasse geen demonstraties meer gehouden enkel en dat op aanvraag van de deelnemers enkel nog races. Bij de grote evenementen zoals de Spa-Classic en de Le Mans Classic worden ook voor deze klasse meer dan 70 deelnemers verwacht. Ieder liefhebber van klassieke racewagens heeft dus al 23 en 24 mei al aangestipt op de kalender, het weekend van de Spa-Classic 2020.

Foto's: Wilfried Geerts & Bentley
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 22 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Classic.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons