van der Horst

Superprix: Anthony Kumpen geeft forfait

Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen zal de eerstvolgende Belcar-race aan zich laten voorbijgaan. De Limburger wil zich volledig toeleggen op de wedstrijden van de NASCAR Whelen Euro Series op Raceway Venray. De enige twee ovaalraces van het EK NASCAR worden in hetzelfde weekend verreden als de derde Belcar-race en hoewel Venray en Circuit Zolder slechts een klein anderhalf uur durende autorit van elkaar verwijderd liggen, krijgt het programma in Nederland de absolute voorkeur bij Kumpen.
PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
"Ik wist op voorhand dat de keuze om het Belcar Endurance Championship en de NASCAR Whelen Euro Series te combineren gevolgen zou hebben op vlak van planning. De Europese NASCAR krijgt echter mijn volle aandacht omdat ik absoluut een derde titel wil bemachtigen", aldus de regerend Europees NASCAR kampioen. "De afstand tussen Heusden-Zolder en Venray is inderdaad niet enorm groot, maar het vraagt toch de nodige energie om je te verplaatsen. Om in optima forma de twee wedstrijden op het Nederlandse ovaal te kunnen afwerken, laat ik de wedstrijd van Belcar in Zolder aan mij voorbijgaan."

Longin-Longin-Kumpen
Longin-Longin-Kumpen
Ondanks het forfait van frontman Kumpen, zal de PK Carsport Wolf GB08 wel degelijk aan de start verschijnen tijdens de Zolder Superprix. Wie de Limburger zal vervangen, is nog niet geweten, maar voor vaste rijders Bert Longin en Frank Beliën lijkt er alvast geen conflict te zijn qua programma. Herinneren we er u nog eens aan dat een goede maand na de volgende Belcar-race de 24 Hours of Zolder op het menu staan. Voor die race laat PK Carsport de Wolf GB08 op stal en opteert het team voor een Porsche 991 in de hoop de etmaalrace zonder technische problemen te kunnen afwerken.

Foto's: Niels Vaeck & Marnik Mouchaers  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons