van der Horst

Superprix: Bellarosa: "Stel professionaliteit van PK Carsport sterk in vraag"

Ivan Bellarosa
Ivan Bellarosa
Wolf Racing Cars reageert bij monde van fabriekspiloot Ivan Bellarosa op de recente uitspraken van PK Carsport-rijder Frank Beliën. De Limburger had in een gesprek met Autosport.be het weggedrag van de Wolf GB08 geprezen, maar was zwaar teleurgesteld over de betrouwbaarheid van de bolide waarmee hij vorig jaar en dit jaar in de Belcar reed. Volgens Bellarosa ligt de oorzaak van de problemen bij de manier hoe PK Carsport met de Wolf omgaat. Verder betreurt hij hoe de samenwerking met het Belgische team verloopt en wil hij een punt zetten achter de samenwerking.
  • Shopa
Vader Giovanni Bellarosa met zonen Maurizio en Ivan
Vader Giovanni Bellarosa met zonen Maurizio en Ivan
"Ik ben zeer teleurgesteld in PK Carsport", laat Ivan Bellarosa in een reactie aan Autosport.be weten. "Reeds meermaals hebben wij enkele zaken vastgesteld die ik absoluut niet link aan een team dat de dingen professioneel aanpakt. Toen we een tijdje geleden tot een akkoord kwamen met Anthony Kumpen wat betreft de exclusieve verkoper voor Wolf Racing Cars in de Benelux, heeft hij op zijn eigen vraag mijn chassis van de Wolf GB08 gekregen."

Bellarosa voor Dejonghe
Bellarosa voor Dejonghe
"Die wagen was top, we hebben er onder meer de 6H van Rome mee gewonnen in 2015 en versloegen in die race de AF Corse Ferrari van Giancarlo Fisichella, Motoaky Ishikawa en Michele Rugolo. Zoals je zelf aanhaalde lieten we in die bolide ook de snelste rondetijd ooit voor een CN prototype op Circuit Zolder optekenen. Ik stel de professionaliteit van PK Carsport sterk in vraag, temeer daar de resultaten die zij behalen ook zeer nefast zijn voor de reputatie van Wolf Racing Cars. Van alle klanten die we hebben, heeft enkel PK Carsport dermate veel problemen. Op deze manier, hoeft een samenwerking voor ons niet meer."

Lees ook: Neemt PK Carsport definitief afscheid van Wolf GB08?

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 17 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons