Superprix: DVB Racing Norma wint ondanks dubbele drive-through

DVB racing - Norma M20 FC
DVB Racing heeft de Belcar Endurance-wedstrijd te Circuit Zolder in het kader van de Zolder Superprix gewonnen. Hans Thiers, Frank Thiers en Jeffrey Van Hooydonk klopten in hun Norma uiteindelijk hun merkgenoten van McDonald's Racing, niettegenstaande de rode Norma M20 FC een dubbele drive-through penalty voorgeschoteld kreeg. De MExT Racing Team Porsche mocht mee op het algemene podium na een puike wedstrijd en won in klasse 1.
Podium Belcar Endurance Championship 2017
De Norma M20 FC van DVB Racing kreeg reeds vroeg in de wedstrijd een drive-through toebedeeld wegens het niet-respecteren van de normtijd. Toen Frank Thiers de pitlane in dook om de straf uit te zitten, hield hij zich niet aan de maximum snelheid, waardoor een nieuwe bestraffing volgde. McDonald's Racing leidde op kousenvoeten, maar moest in het slotuur de koppositie toch uit handen geven. Ondertussen was de PK Carsport Wolf GB08 al uit de wedstrijd verdwenen met elektrische problemen, terwijl ook de Deldiche Racing zijn Norma M20 FC moest parkeren aan de rand van de piste. De Wolf van Pampel/Rosoux/Battryn sloot als vierde algemeen af en mocht zo mee op het Belcar 2-podium.

Mext Racing - Porsche 991
De MExT Racing Porsche 991 GT3 Cup van Kris Wauters en Xavier Stevens reed een dijk van een race. Het team eindigde met de hagelwitte Porsche niet alleen oververdiend op het algemene podium, maar won ook Belcar 1; bemoedigend met de 24 Hours of Zolder in het verschiet. Opvallend veel West-Vlamingen dus op het algemene podium. De Porschisten van No Speed Limit en Belgium Racing eindigden respectievelijk op een vijfde en zesde plaats, tweede en derde in Belcar 1.

VGL Racing - Saker RAPX
De GHK Racing Porsche 991 van Verheyen, Mattheus en Renmans kwam als zevende over de lijn met een ronde voor op de identieke wagen van EMG Motorsport van Verhaeren/Redant die wel de gastklasse wonnen. Een mooie negende plaats was er voor de VGL Racing Saker RAPX van Thienpont/Branckaerts/Sels die eindelijk een zo goed als zorgeloze race konden afwerken. Een verdiende zege in klasse 3 viel hen dan ook ten deel. De top tien werd afgesloten door de EMG Motorsport Porsche 991 van Huygens/de Wilde.

Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Vannerum vader en zoon samen met Behets werden tweede in de klasse 3 met hun BMW M235i en eindigden elfde in het algemene klassement op 11 ronden van de winnaars. Zij hadden een ronde voorsprong op de Porsche Cayman GT4 van Van Laere/Jilesen/Jilesen die de laatste podiumplaats in de klasse 3 behaalde. Wijtzes/Vanbellingen werden als dertiende geklasseerd niettegenstaande de wagen met de hulp van enkele Marshalls in de pitstraat over de eindstreep werd geduwd. Zij wonnen alzo de klasse 4 voor de BMW Z3 M van Van De Water/Deckers/Beyers. Winnaar in klasse 5 werd Convents Racing BMW Clubsport van Raymakers/Convents/Dupont.

Yokohama Racing - Ford Mustang V8
Het debuut van Tom Boonen met de Yokohama Racing Mustang V8 was van korte duur, al vroeg in de race moest de oud-wieler kampioen de wagen rokend de pits insturen. Na een korte check up legde de wagen nog een ronde af alvorens definitief in het opgavepark te verdwijnen met een kapot differentieel. Negenentwintig wagens namen de start en niet minder dan 22 bolides overschreden de eindstreep na 180 minuten wedstrijd.