van der Horst

Superstars@Zolder: Laurens Vanthoor, Renaud Kuppens en Nicola Larini ingeschreven voor meeting te Zolder

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Voormalig Formule 1 piloot Nicola Larini zal komend weekend een Porsche Panamera bemannen in de Superstars International Series te Circuit Zolder. De Italiaan vervoegt zo het ondertussen reeds indrukwekkende lijstje (voormalig) F1-piloten in de serie. Larini gaat team vormen met landgenoot Fabrizio Giovanardi en zal overmorgen, woensdag, voor het eerst kunnen kennismaken met de potente Duitse bolide. Ook Audi fabriekspiloot, Laurens Vanthoor, zal dit weekend weten wat te doen; naast zijn start in de GT Sprint Series zal hij namelijk ook het Superstars-veld vervoegen aan boord van een Audi RS5 van Audi Sport Italia, terwijl Renaud Kuppens de BMW van Christian Klien ter hand neemt.
Larini, de laatste Italiaan die tot nu toe een podium behaalde voor Ferrari in de F1, kwam in de koningsklasse van de eenzitterij aan de bak voor zes teams, won in 1992 het Italiaanse Superturismo kampioenschap met Alfa en scoorde met datzelfde merk een jaar later ook de DTM titel. De Toscaan was in dat kampioenschap datzelfde jaar overigens tweemaal de beste op ons eigenste Circuit Zolder, nadat hij ook de pole en een snelste rondetijd tijdens de race versierde.

Laurens Vanthoor van zijn kant krijgt een druk weekend voorgeschoteld. De buurman van Circuit Zolder kruipt dit weekend in twee series achter het stuur van, hoe kan het ook anders, een Audi. Zoals gemeld is er de R8 LMS in de GT Sprint Series, terwijl in de Superstars International Series een Audi RS5 op hem wacht.

Renaud Kuppens
Renaud Kuppens
Regerend Maserati Trofeo kampioen Renaud Kuppens zou tenslotte volgens onze collega's van Autonews in het zitje kruipen van een BMW M3 E92 uit de ateliers van het Noord-Italiaanse Scuderia Giudici; een bolide in het verleden nog bestuurd door voormalig Formule 1-piloot Christian Klien. De Oostenrijker debuteerde vorig jaar in de serie met een zege in de tweede race op de Hungaroring.

Foto's: Vanthoor & MaseratiDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in International Superstars Series op dinsdag 18 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Superstars @ Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons