van der Horst

Tanner Foust minstens viermaal in WK Rallycross

Tanner Foust
Tanner Foust
De Amerikaan Tanner Foust, vorig jaar nog winnaar van de WK RX manche in Finland en in 2012 en 2013 nog respectievelijk tweede en derde in de eindstand van het toenmalig Europees kampioenschap, zal minstens vier meetings aan zijn reeds drukke agenda toevoegen in een VW Polo RX Supercar van Marklund Motorsport.
Global RallycrossRX
Global RallycrossRX
De Amerikaanse Top Gear presentator zal voor het eerst aan de aftrap komen in het Engelse Lydden Hill waar hij won in 2012 en 2013. We zullen de spektakelman evenwel niet aan het werk zien in ons land tijdens de manche in Mettet. Verder staat wel vast dat Foust de manches in Canada, Frankrijk en Spanje aan zijn kalender zal toevoegen.

Tanner Foust - VW Beeltle GRC
Tanner Foust - VW Beeltle GRC
Foust wil zich vooral concentreren op het Global Rallycross waarin hij de titel greep in 2011 en 2012 en in 2013 tweede werd na Toomas Heikkinen. Samen met teammaat Scott Speed zal de Amerikaanse wildeman aantreden met een VW Beetle GRC die afgelopen winter werd verder geëvolueerd door de ingenieurs van Volkswagen Motorsport en Team Andretti.

Foto's: Johnny Loix & Volkswagen Motorsport



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 24 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Great Britain, Canada, France en Spain.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons