van der Horst

TC3 International Series-kalender 2015 vrijgegeven

f5cfa69213885c0131fa601c5c861eb115d84c06.jpg
De organisator van de TC3 International Series heeft de kalender voor het eerste seizoen van de nieuwe toerwagenklasse bekendgemaakt. Voor 2015 telt die, net als de WTCC-kalender nu, twaalf raceweekends waarvan er drie in het voorprogramma van een F1-meeting staan genoteerd: Maleisië, China en Singapore. Verder wordt ook geracet op omlopen als Monza, Valencia, Portimao, op de Salzburgring en de Russische Sochi Autodrom. Hoewel Afrika niet wordt aangedaan, oogt de kalender interessant met races in drie verschillende continenten, een 'world'-kalender waardig zeg maar.
  • Prospeed Competition

Het Sepang International Circuit mag eind maart de spits afbijten. Na Shanghai midden april volgt er een wel erg drukke meimaand, met vier raceweekends in vijf weken. Alle vier de West-Europese omlopen klinken de WTCC-fan bekend in de oren:  Valencia, Portimao, Monza en de Salzburgring. In juni gaat het dan naar het verre Sochi, de nieuwe omloop die ook in WTCC-kringen over de tong gaat als mogelijk alternatief voor de logistiek  problematische Moscow Raceway waar de hotelinfrastructuur ondermaats en het verkeer dramatisch mag worden genoemd. Onuitgegeven is de halte, eind juli, op de Autodromo Juan y Oscar Galvez nabij Buenos Aires en het bezoek aan de Autodromo Internacional Codegue in Chili. Van Zuid-Amerika gaat het in het najaar terug naar Azië met stops in Singapore en het onbekende want nieuwe Thaise Buriram International Circuit.

Achter de (Aziatische) seizoensafsluiter in november staat voorlopig nog een vraagteken maar het heeft er alle schijn van dat de finale in de straten van Macau zal worden verreden. Zulks ligt in de lijn van de geruchten als zou het WTCC op 16 november e.k. voor het laatst in de voormalige Portugese kolonie aanzetten. Bij de recente voorstelling van de TC3 Asia Series werd reeds gesteld dat verscheidene meetings van de zusterserie tesamen met de  TC3 International Series of de GT Asia Series zullen worden verreden.

Voormalig WTCC-promotor Marcello Lotti heeft zijn nieuwe TC3 International Series  als een betaalbare opstapklasse voor privérijders en dito teams voorbestemd, vooraleer die zich aan het grote FIA WTCC-avontuur wagen. Per meeting worden er twee wedstrijden betwist en concurrenten kunnen voor het hele seizoen slechts over één enkele tweeliter krachtbron (diesel- of turbo-aangedreven benzinemotor) beschikken.
 
 
TC3 International Series Kalender 2015

29 maart - Sepang International Circuit, Malaysia       
19 april - Shanghai International Circuit, China
03 mei - Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, Spain
10 mei - Autódromo Internacional Algarve (Portimão), Portugal
24 mei - Autodromo di Monza, Italy
31 mei - Salzburgring, Austria
21 juni - Sochi Autodrom, Russia
26 juli - Autódromo Juan y Oscar Gálvez (Buenos Aires), Argentina
9 augustus - Autódromo Internacional Codegua, Chile
20 september - Marina Bay Street Circuit, Singapore
25 oktober - Buriram International Circuit, Thailand
TBA november - TBA (Macau?)

Foto: TC3 International Series




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op vrijdag 31 oktober 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons