van der Horst

TML Racing Team: met de familie... en de passagiers van Cap 48!

VW Fun Cup #323 - TML Racing Team
VW Fun Cup #323 - TML Racing Team
Terwijl een hittegolf zijn weg heeft gevonden naar ons land, blijft het goed nieuws… regenen over de Hankook 25 Hours VW Fun Cup! De RTBF en Cap 48 worden immers opnieuw partner van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. In samenwerking met Kronos Events, organisator van het evenement, en Volkswagen, zullen tientallen passagiers van Cap 48 plaatsnemen aan boord van een Biplace tijdens de race.
Het initiatief Cap 48 van de RTBF wil fondsen verzamelen om te helpen bij de integratie van mindervaliden in onze samenleving. De Hankook 25 Hours VW Fun Cup vormt dan ook een uitstekende vitrine en de gelegenheid om te herinneren dat niet minder dan tachtig procent van de mindervaliden dat tijdens hun leven zijn geworden! Een aangrijpend cijfer dat ons met de neus op de realiteit drukt.

Naast de promotie voor Cap 48, worden tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup verscheidene bekende gezichten, genodigden die Cap 48 ondersteunen en enkele mindervaliden getrakteerd op een buitengewone ervaring door plaats te nemen aan boord van de Biplace #323 van TML Racing Team. 

Dat prachtig project wordt ongetwijfeld een van de opmerkelijke verhalen van deze editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. De jaargang 2019 die bovendien in het teken staat van de terugkeer van de familie de Liedekerke en de fameuze #323 van TML Racing Team. Vader Baudouin maakt deel uit van de bekende gezichten uit de VW Fun Cup, aangezien hij al voor de twintigste keer aan de start staat van de 25 Hours! Hij mag dan wel geen volledige seizoenen meer betwisten, deze 22ste editie wou hij voor geen geld van de wereld missen. De man uit Namen vormt eens te meer een team met zijn vrienden Alain Jodot en Charles-Bernard Héger en… twee van zijn zonen: Sylvain, die debuteerde in 2017, en Xavier, die zijn allereerste wedstrijd betwist.

“Jammer genoeg is Florent dit jaar niet beschikbaar, net nu het de bedoeling was om met mijn drie zonen te rijden”, legt Baudoin uit. “Het is dus al duidelijk dat we aan de start staan van de editie 2020, want die droom wil ik niet opgeven! In afwachting maken we ons op voor een maximum aan plezier voor ons en onze passagiers, waaronder die van Cap 48.”

De viervoudige winnaar van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup in de Biplace-categorie, vorig jaar nog aan de voet van het podium, behoort tot de ware amateurs, in de meest nobele zin van het woord. Zij die zelf hun wagen klaarstomen, naar het circuit komen met een aanhangwagen en rekenen op kameraden om de assistentie te garanderen. De dochter van Charles-Bernard Héger wordt trouwens Teammanager van dit familieavontuur in het teken van liefdadigheid en van de VW Fun Cup!

Foto Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 2 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons