van der Horst

Toestand Michael Schumacher blijft uiterst kritiek

Michael Schumacher
Michael Schumacher
De persconferentie die de behandelende geneesheren maandagvoormiddag in het universitair ziekenhuis van Grenoble gaven bracht geen nieuwe elementen over de huidige toestand van zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher naar voor. De medische staff bevestigde dat de toestand van Schumacher bij zijn aankomst in het ziekenhuis gisteren dermate ernstig was dat hij onmiddellijk een chirurgische ingreep diende te ondergaan om de druk in de hersenpan te verminderen.
Schumacher die vrijdag zijn 45ste verjaardag viert was erg opgewonden toen hij binnen werd gebracht en zijn toestand verslechterde snel. In tegenstelling tot wat in enkele Duitse media werd bericht zou de man uit Kerpen geen tweede chirurgische ingreep hebben ondergaan vannacht. Die zou niet nodig zijn geweest omdat de eerste ingreep zonder complicaties verliep. Aan voorspellingen hoe de gezondheidstoestand van Schumacher zal evolueren wilden de dokters zich al helemaal niet wagen.

"We bekijken van uur tot uur hoe een en ander evolueert en zullen daar op het ogenblik zelf op inspelen. Het is nu kwestie om via een artificiële coma zoveel mogelijk externe stimuli uit te schakelen opdat de hersenen optimaal zuurstof zouden kunnen krijgen. De situatie is kritiek te noemen en kan dus per definitie evolueren" luidde het.

Vast staat dat de onfortuinlijke piloot zonder helm de klap tegen een rotsblok zeker niet zou hebben overleefd.

Foto: Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Formule 1 op maandag 30 december 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons