van der Horst

Toestand Michael Schumacher baart ernstige zorgen (UPDATE 23.00u)

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Hoewel enige omzichtigheid zich in deze opdringt, lijkt het er op dat de gezondheidstoestand van meervoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher, in de late morgen slachtoffer van een ski-ongeval in het Franse Méribel, er niet op verbeterd is. Het blijft wachten op een al langer aangekondigd persbericht van Schumacher's entourage. Nadat plaatselijke media eerder berichtten dat de Duitser met een ernstig schedeltrauma in het CHU van Grenoble werd opgenomen, maakt RMC Sport thans melding van het feit dat bij de onfortuinlijke piloot een hersenbloeding zou zijn gediagnosticeerd. Schumacher's echtgenote en zijn kinderen staan hem bij.

Michael Schumacher's toestand kritiek
Michael Schumacher's toestand kritiek
UPDATE 23.00u: Schumacher in coma
De onheilspellende berichten over de toestand van Michael Schumacher na diens ski-ongeval deze morgen worden helaas bevestigd. Het management van de piloot bevestigde vanavond dat zijn toestand "kritisch" is. Volgens Schumacher's woordvoerder gaat het om "een hoofdtrauma met coma als gevolg, wat een neurochirurgische ingreep noodzakelijk maakte". Belangrijk in deze situatie is het zo snel mogelijk reduceren van de druk op de hersenen.

"Het schedeltrauma is het gevolg van een klap op de schedel en de coma spruit wellicht voort uit een bloeding die tussen de hersenen en het schedeldak is opgetreden" stelde Jörg Ansorg, hoofd van de beroepsvereniging van Duitse chirurgen, van zijn kant tegenover Sky Sports News.

Gewezen F1-dokter Gary Hartstein vermoedt dat Schumacher nog voor het transport naar Grenoble werd geanesthesieerd en geïntubeerd. Op zijn Twitter-account stelt hij voorts dat het ongetwijfeld om een geïnduceerde, dus artificiële coma gaat. "Artificieel of niet, elk ernstig hoofdletsel leidt tot coördinatieverlies van de tong- en keelspieren en maakt dus eigenlijk een artificiële coma noodzakelijk", aldus Hartstein.

Het volgende bulletin over Schumi's toestand volgt maandagochtend om 11.00u.

Update maandag 30 december 2013

De dokters uit het universitair ziekenhuis te Grenoble gaven zoals gepland vandaag een korte update omtrent de situatie van Michael Schumacher.

Foto's: Arne Simons en Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Formule 1 op zondag 29 december 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons