van der Horst

Tom Boonen over VW Fun Cup, de fysieke uitdaging en zijn toekomst in de autosport

VW Fun Cup #415 - Clubsport Racing
VW Fun Cup #415 - Clubsport Racing
Voor de derde keer in zijn nog jonge autosport carrière, staat Tom Boonen aan de start van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup op Spa-Francorchamps. Ook in de jaargangen 2017 en 2018 was de voormalige wielerheld een graag geziene gast in de paddock. Dat Boonen een snelle leerling blijkt, weten we ondertussen. Hij kan nog niet bouwen op verschillende jaren ervaring in de autosport, maar neemt wel deel aan verschillende kampioenschappen en brengt veel tijd door in de racewagen. Zo ook dit weekend, waarin hij aantrad in het Belcar Endurance Championship en daarnaast ook ingeschreven staat op een VW Kever van Clubsport Racing én een Biplace.
  • LTF
Voor Boonen krijgt het Belcar-kampioenschap prioriteit dit jaar, maar ook de VW Fun Cup powered by Hankook prijkt op zijn takenlijst. “De VW Fun Cup is een super formule om te starten in de autosport. Het is een auto die snel vertrouwd aanvoelt en waar je op vrij korte tijd mooie rondetijden mee kan neerzetten. Maar vergis je niet, want écht hard gaan met de Kever is geen makkelijke opdracht. Ik stap dit weekend in op twee wagens, waaronder een Biplace. Gisteren reed ik een stint in de regen en ik denk dat de passagiers zich evenveel vermaakt hebben als ik!”

Tom Boonen
Tom Boonen
Een sportman als Boonen komt niet onvoorbereid aan de start van een wedstrijd. Zeker niet voor een event als de 25 Hours. En toch… “Ik moet eerlijk toegeven dat ik het een beetje onderschat heb. De Belcar-wedstrijd zoog de nodige energie uit mijn lichaam en ik heb dan ook wijselijk besloten om de start bij de 25H niet te nemen, zoals dat aanvankelijk gepland was. Autosport is en blijft absolute topsport, ook op mentaal vlak. Ik bereid me goed voor en als trainingsdoel heeft de fiets plaatsgemaakt voor de auto. Amper twee uur slaap vannacht draagt echter niet echt bij tot mijn fitheid.”

We kennen Tom Boonen als een vastberaden sportman die een duidelijk doel voor ogen heeft. Het zou ons dan ook verbazen als dat voor de autosport niet het geval was. “Toen ik afscheid nam van de wielersport heb ik de switch gemaakt en sindsdien gaat zeer veel van mijn vrije tijd naar de autosport. En ook daar heb ik mijn doel, waar ik binnen enkele jaren wil staan. Ik heb de afgelopen jaren de kans gehad om met zeer veel verschillende wagens te kunnen rijden maar het absolute doel blijft toch een deelname aan de 24 Uur van Spa-Francorchamps, of die van Le Mans.”

Foto's: Kronos & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op zondag 14 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons