van der Horst

Top Run werkt eerste test met Subaru WRX STi af

Subaru WRX STi TCR
Subaru WRX STi TCR
Top Run ging zopas voor het eerst testen met de nieuwste TCR-recruut, de Subaru WRX STi. Het Italiaanse team wil op 19 en 20 september met de wagen debuteren ter gelegenheid van de eerstvolgende TCR International Series-meeting in Singapore. Na een korte shakewown enkele dagen geleden startten testrijders met dienst Roberto Russo en Gian Maria Gabbiani (zoon van oud-F1-rijder Beppe) thans het ontwikkelingsprogramma van de Japanse wagen op het Italiaanse Tazio Nuvolari-circuit nabij Cervesina.
Onvermijdelijk dienden een paar kinderziektes uit de wereld geholpen vooraleer beide rijders werk konden maken van de eigenlijke afstelling van de Subaru die conform het TCR-reglement werd gebouwd.
Hoewel de omloop diende gedeeld te worden met andere wagens en motoren waardoor wat tracktime verloren ging, blikte teambaas Antonio Agnello tevreden terug op het geleverde werk. "De wagen heeft zeker potentieel, aan ons nu om het ten volle te exploiteren", klonk het. Het testwerk wordt ook de volgende dagen nog verdergezet, waarna de wagen op transport naar Singapore wordt gezet.

Foto: TCR Intl.Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op woensdag 2 september 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons