van der Horst

Toto Wolff wordt nieuwe executive director bij Mercedes Formule 1

Susie Wolff - Toto Wolff
Susie Wolff - Toto Wolff
Kort nadat Frank Williams aangekondigd had dat Toto Wolff het team verlaat liep het bericht binnen dat de Oostenrijker executive director wordt bij het Mercedes F1 team en bovendien de controle krijgt over alle motorsportactiviteiten van Mercedes-Benz. Daarbuiten wordt Wolff naast Niki lauda ook aandeelhouder van het Formule 1 team terwijl hij tevens zijn 16% aandeel in het Williams F1 team behoudt.
Toto Wolff
Toto Wolff
Nadat Nobert Haug bij Mercedes de deur werd gewezen was het even wachten op zijn opvolger, maar die is dus nu gevonden in de Oostenrijkse investeerder Toto Wolff. Wolff speelde voorheen als executive director een belangrijke rol in het Williams F1 team, waarvan hij ook 16% van de aandelen bezat. Wanneer Mercedes hem echter dezelfde functie bij zijn Formule 1 team aanbood, twijfelde Wolff, die al lang een supporter is van het Duitse merk, geen ogenblik. Hoewel zijn belangrijkste taak bij de Formule 1 ligt zal Wolff alle motorsportactiviteiten van Mercedes coördineren , waaronder dus ook de deelname aan het DTM. De nieuwe director zal in tegenstelling tot zijn voorganger Haug echter niet aanwezig zijn bij de races van het DTM.Verder verklaarde Mercedes dat Toto Wolff 30 percent van de aandelen in het team overneemt van Aabar. Aabar bezat voordien 40 percent aandelen, de overblijvende tien percent komen in handen van Niki Lauda, terwijl Daimler de overblijvende 60 percent behoudt.

Wolff’s voornaamste taak zal er in bestaan om het Mercedes-team dat nu over Lewis Hamilton als rijder beschikt, naar de titel te leiden. Nu Wolff en Lauda de touwtjes bij het Mercedes F1 team in handen nemen is het onduidelijk wat de functie van Nick Fry wordt binnen het team. Niettegenstaande dat haar man Toto nu Williams verlaten heeft, blijft Susie Wolff er haar post als ontwikkelingsrijder behouden. De echtgenote van de nieuwe Mercedes director, die onder haar meisjesnaam Susie Stoddart verscheidene seizoenen DTM bij Mercedes reed, bezette deze post bij Williams sinds verleden jaar.

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 21 januari 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons