van der Horst

Norbert Haug zet punt achter carrière als Mercedes-Benz Motorsport-baas

Norbert Haug feliciteert Michael Schumacher met zijn 300 Grote Prijs
Norbert Haug feliciteert Michael Schumacher met zijn 300 Grote Prijs
Na meer dan 22 jaar aktief te zijn geweest als hoofd van Mercedes-Benz Motorsport, zet Daimler AV Vice-Voorzitter Norbert Haug er een punt achter. In samenspraak met de Board of Management wordt zijn contract eind 2012 beëindigd. De voorbereidingen naar het volgend seizoen toe worden ongewijzigd verdergezet.
Norbert Haug was bij de motorsportafdeling van Mercedes-Benz aan de slag sinds 1 oktober 1990. In de tijdspanne tot vandaag behaalde het merk zes F1-titels en won het 87 F1 Grand Prix'.

In DTM waren de resultaten nog opzienbarender. Onder Haug pakte Mercedes 32 titels en sinds de eerste titel in 1992 won het merk met de ster 54% van alle DTM-races en zowat 60% van de te begeven titels (rijders/merken/teams).

In de periode dat Haug aan het roer stond van Mercedes-Benz Motorsport nam het merk deel aan 986 wedstrijden (F1,ChampCar, GT, Groep C, F3) waarvan het er 439 won.

"Norbert Haug was het gezicht van het Mercedes-Benz Motorsport-programma gedurende meer dan 20 jaar. Hij drukte zijn stempel op een hele era en bovendien tekende hij voor de succesrijke comeback van de Silver Arrows in F1. In naam van de Board en de hele motorsportfamilie wens ik hem dan ook te bedanken voor zijn uitzonderlijke toewijding aan ons merk" verklaarde Dr.Dieter Zetsche, CEO van Daimler AG.

"Ik ben het beste automerk dankbaar voor meer dan 22 jaar onafgebroken passie. Meer in het bijzonder bedank ik de Board voor het vertrouwen en de vrijheid die ik bij al mijn activiteiten genoot.  Sinds 1991 lukten we schitterende resultaten,waarvoor mijn dank ook naar mijn collega's gaat. Met slechts één zege in 2012 sinds we in 2010 ons eigen F1-team oprichtten hebben we onze verwachtingen evenwel niet kunnen inlossen. Al denk ik dat we de juiste beslissingen hebben genomen om het in de toekomst beter te doen. Ons team en rijders zullen niets onverlet laten om deze doelstellingen te realiseren" aldus Norbert Haug.

Norbert Haug werd eind november 60. Of deze mijlpaal dan wel de matige tweede seizoenshelft in F1, het nipt uit handen geven van de reeds lonkende DTM-titel of de komst van Niki Lauda als raadgever de oud-journalist (of zijn werkgever) tot dit besluit hebben aangezet, blijft een open vraag. Mogelijk heeft deze bijsturing ook een impact op het takenpakket van Eric Nève die sinds kort een belangrijke rol binnen HWA AG vervult?

Foto: MercedesDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 13 december 2012.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons