van der Horst

Trophée de Nevers 2022: De C1 klaar voor de strijd in het licht van de koplampen

Net als de 2CV Racing Cup, krijgt de C1 Racing Cup een ‘dolle nacht’ volgende zaterdag, ter gelegenheid van de Trophée de Nevers! Reken maar dat met een start die gegeven wordt klokslag 21u00 en een finish de volgende morgen om 9u00, de nachtelijke emoties hoog kunnen oplopen en de onzekerheid omtrent de afloop op de piste in de Nièvre volledig zal zijn…
Voor de C1 Racing Cup zou er, na de bewogen uiteenzettingen in de Nederlandse duinen, een zekere rust moeten terugkeren in de Nièvre. Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens (#228 Gaban Motorsport) zijn de ruime leiders in het kampioenschap en zullen voor de gelegenheid worden bijgestaan door Nico Gallina. De witte bolide zal hoedanook een doelwit zijn voor de op Magny Cours aanwezige achtervolgers binnen het klassement. Wie ook van dichtbij in het oog moet worden gehouden zijn de #219 KMD 219 van Chloé Van Hove, Thomas Vanloocke en Eric Van Bael, de #258 Canal Performance van Manu Canal-Roblès en Steve Gathy, de #248 KG Racing by Beaufort van Yannick Kupper, Philippe Soussan en Romain Degeer of ook nog de #249 Molsen Racing van Jérôme De Mol, Benjamin Thunissen en Martin Van Leer.
 
We kunnen niet omheen, enkele teams kregen een ‘upgrade’ in het licht van deze Trophée de Nevers. Zo zal met name de #206 BRV-Racing bestuurd worden door… een Amerikaan. Matt Connolly pakte zeges in de Formula Atlantic en in de Grand-Am competitie! Hij zal een team vormen met Marc De Well, Lorenzo Di Placido en Alain De Coninck. Op de  #230 Revteam by Kimy Racing worden Gaël Frère en Julien Lefevre-Bauthière bijgestaan door Régis Matot, winnaar in Zandvoort, terwijl Kevin Caprasse en Lorenzo Donniacuo, niet van de minsten, zullen samenwerken met Christophe Cagnina op de #257 Mecaperformance! De talentrijke rallyrijder Grégoire Munster wordt de luxe ploeggenoot van Pierre-Cédric Henry en Mika Lottefier op de #261 PCH Automotive, Patrick Van Billoen zal trachten zijn wedstrijdervaring te delen met François Jeukenne, Hervé Degeer en Jérôme Heinen op de #280 Solutions d’Eau terwijl nog andere specialisten van de 100 Series by BGDC, André en Guillaume Patze, Eric De Boeck en Jean-Luc Peigneur het stuur zullen delen van de #201 3PDB.
 
De deelnemerslijst wordt verder vervolledigd door de #207 FSA van De Wit-Vanhercke-Agenais-Seeuws, de #222 Speed4Fun & Angels van François-Liagre-Debroux-Roiseux-Herstens-Francis, de #231 Skylimit RT by Gaban Motorsport van Bozo-Sanders-De Maeyer, de #232 Néo Speed by Kimy Racing van Do-Petralia-Devis-Le Leu, de #237 AG Racing Box 237 van Houben-Abrahams-Meauxsoone, de #238 ZP Racing Team van Zahen-Zahnen-Wera-Schmitz, de #250 CrashTest by Kimy Racing van Boveroux-Boveroux-Philippe-Lietart, de #253 Team Lagrange van Biscop-Nuyts-Weyers, de #255 FF Motorsport Warner Exp van  Sordini-Palmiotta-Orel, de #266 BRV-Racing van Vermeeren-George of nog de #299 GSL Racing van Gysembergh-Gysembergh-Becerra.
 
Een vraag ligt er nog op ieders lippen : wie zal er op zondagochtend op kop uit de nacht komen, na een indrukwekkende run van 12 uren?

C1 Racing CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 2 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons