van der Horst

Truck GP Zolder: Gemengde gevoelens bij Jürgen Van Hover

Jürgen Van Hover
Jürgen Van Hover
Afgelopen weekend was er in het kader van de Zolder Truck GP opnieuw een manche voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Autosport.be partner Jürgen Van Hover was samen met Speedlover en Carlos Rivas opnieuw van de partij en kende niet het makkelijkste weekend uit zijn loopbaan.
Jürgen Van Hover: "We kenden idenrdaad een moeilijk raceweekend op Circuit Zolder. Eerst viel de testdag op donderdag in het water door een falende versnellingsbak die weigerde terug te schakelen".

"Tijdens de kwalificatie verliep het een stuk beter. Met een chrono van 1:36:10 was ik amper 6/10 sec. verwijderd van de pole. Maar anderzijds stond ik daarmee pas 4de op de startgrid. Dit bewijst nog maar eens het zeer hoge niveau in de Porsche Cup, waarbij sommige piloten wekelijks testen. Tijdens de start pakte ik de 3de plaats, maar de versnellingsbak weigerde op te schakelen van 2de naar 3de versnelling en ik viel terug naar de vierde positie. Wat later stak het mysterieuze schakelprobleem van de  donderdagse trainingsdag op nieuw de kop op en ik verloor nog een plaats. Ik eindigde tenslotte 5de maar er zat uiteraard meer in".

"Veiligheidshalve besloot het team voor de lange wedstrijd om af te zien van het paddle shift systeem aan het stuur en de oude sequentiële versnellingspook terug te monteren. Dit werkte perfect in de endurance-race. Carlos Rivas nam de start op nieuwe banden, maar kon het potentieel daarvan niet goed benutten. Toen ik het stuur overnam, was het gat al te groot met de top 3. Toch werd het nog spannend en ik reed zelfs eventjes de snelste wedstrijdronde, maar de race duurde helaas 5 minuten te kort… We kwamen verdienstelijk als 4de over de meet".

Jürgen Van Hover PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 23 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Truck Grand Prix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons