van der Horst

Kortnieuws uit de uithoudingswereld: Rolex 24, Blancpain GT...

Acura Team Penske - Acura ARX-05 DPi
Acura Team Penske - Acura ARX-05 DPi
Na enkele stille weken komt de nieuwsmachine in de uithoudingswereld opnieuw op gang. Een van de oorzaken is de 24 Uur van Daytona, de openingsmanche van het WeatherTech Sportscar Championship, die komend weekend betwist wordt. Acura Team Penske, een van de opvallende nieuwkomers in de prototypecategorie, onthulde vandaag de kleuren van zijn beide ARX 05-DPi.
Wie er dit weekend niet zal bij zijn in Florida, is de Nieuw-Zeelandse superster Shane Van Gisbergen. "Er waren plannen, maar die zijn op het laatste moment in het water gevallen", treurt de Blancpain Endurance-kampioen van 2016. "Het is jammer, want ik hou wel van die stijl van racen. Hopelijk kan ik mijn Europese plannen wel concretiseren." Van Gisbergen komt mogelijk aan de start van de Blancpain GT Series Endurance Cup met McLaren, al vallen de wedstrijden in Monza en Silverstone samen met manches van het Australische V8 Supercar-kampioenschap.

Wie wel al zeker is van zijn plek in het uithoudingskampioenschap van SRO, is Mercedes-rijder Maximilian Buhk. De Duitser zal het stuur nemen van een van de bolides van Strakka Racing, waarmee hij over twee weken ook al de 12 Uur van Bathurst betwist. HTP Motorsport lijkt zijn AMG-status te verliezen en verdwijnt grotendeels uit Blancpain GT. Klik hier voor meer info.

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán
Ook Barwell Motorsport maakte vandaag zijn plannen bekend voor de Blancpain Endurance Cup. Het Britse team kiest voor een Lamborghini Huracán in de Silver Cup, bestuurd door Martin Kodric, Michele Beretta en Sandy Mitchell. Het kampioenschap start op 21 en 22 april in Monza.De Italiaanse snelheidstempel vormt enkele weken eerder het decor voor een nieuwe wedstrijd. De 'Targa Monza' is een wedstrijd over zes uur die op 10 maart op poten wordt gezet door dezelfde organisatie die verantwoordelijk is voor de Gulf 12 Hours van Abu Dhabi. Autosport.be berichtte eerder al over de plannen van Driving Force Events.

Balfe Motorsport maakt tot slot de overstap van de International GT Open naar het Brits GT-kampioenschap. De plannen bestaan uit een McLaren 650s GT3 voor Shaun Balfe en Rob Bell, en een GT4-exemplaar voor Graham Johnson en Mike Robinson. RJN Motorsport kiest eveneens voor de GT4-categorie, maar dan met twee Nissan 370Z.

Foto: Rolex 24 Hours - Barwell MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op dinsdag 23 januari 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons