van der Horst

Ulysse de Pauw: "Volledig aangepast aan de Formule-3"

Ulysse De Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse De Pauw - Douglas Motorsport
Tijdens het Franco Fun Festival, de derde manche van de European VW FunCup, liepen we onze jonge landgenoot Ulysse De Pauw tegen het lijf. De Pauw komt dit seizoen uit in het Britse F3 en dat voor Douglas Motorsport. Twee wedstrijden ver in het kampioenschap, blikt De Pauw met gemengde gevoelens terug. Maar hij kijkt ook vooruit, en dan vooral naar zijn thuisrace: "In Spa-Francorchamps gaan we er staan!"
Na verschillende jaren succesvol te zijn geweest in de karting, begon de jonge Waal afgelopen jaar aan zijn debuut in de autosport, als lid van het RACB National Team en dat in de Franse F4. Ondanks een sterk seizoen werd de samenwerking met de RACB niet verlengd. De Pauw ging zijn eigen weg en die bleek naar de andere kant van het water te leiden. In de Britse F4 doet De Pauw het niet onaardig maar de meeting tijdens het weekend van 18 en 19 mei in Snetterton draaide toch helemaal anders uit dan verwacht.

Ulysse De Pauw tekende bij Douglas Motorsport
Ulysse De Pauw tekende bij Douglas Motorsport
"Het hele weekend kenden we problemen met de motor. Al vanaf de trainingen kwamen we snelheid te kort en ook de kwalificatie viel daardoor tegen. We wisten al snel dat het een moeilijk weekend zou worden, schade beperken was de boodschap. We staan nu zevende in het kampioenschap, er is nog een lange weg te gaan maar Clement Novalak (Carlin) is toch wel erg sterk aan het seizoen begonnen."

De Britse F3 doet dit jaar opnieuw het circuit van Spa-Francorchamps aan. Tijdens het weekend van 20 en 21 juli kan de Pauw zo een wedstrijd voor zijn thuispubliek afwerken. "Daar kijk ik erg naar uit! Ik weet nu al dat dat een geweldig weekend gaat worden. Het is mijn thuisrace en ik zal er staan!"

Afgelopen winter testte De Pauw al in zijn F3 op Spa, hij weet dus wat hij kan verwachten. "Deze winter testte ik op verschillende omlopen want niet alleen het kampioenschap is nieuw, ook de typisch Engelse banen zijn voor mij onbekend. We hebben ook twee dagen op Spa getest en dat gaf een goed gevoel. Met de Formule-3 zijn we tijdens een rondje Spa ongeveer vijftien seconden sneller dan met de F4 van vorig jaar. Dat ligt uiteraard deels aan de motor, maar ook de aerodynamica is totaal verschillend dan in de F4. Je moet beter voorbereid zijn. Deels door de hogere snelheden, maar ook door het karakter van de auto. De F3 ligt me zeker en ik kan zeggen dat ik me mede dankzij de testdagen in de winter, goed heb kunnen aanpassen aan de auto"

Foto's: Club des V & British F3 Championship

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 27 mei 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons