van der Horst

USCR: Porsche ontwikkelt 911 GT America exclusief voor nieuwe GTD-klasse

Porsche 911 GT America
Porsche 911 GT America
Ter gelegenheid van het eerste gemeenschappelijke race weekend van de ALMS en de Grand Am Rolex Sports Car Series presenteerde Porsche North America afgelopen weekend de Porsche 911 GT America. Deze op de nieuwe 991 GT3 Cup gebaseerde wagen werd specifiek aangepast aan de eisen van het United SportsCar Racing (USCR) kampioenschap en zal waarschijnlijk een van de referenties worden in de nieuwe GTD-klasse (GT Daytona). In deze categorie worden de ALMS GTC Porsche’s ondergebracht samen met de huidige Grand Am GT’s, waar ook Cup Porsche’s in actie komen maar dan in een andere specificatie. Om eenheid te creëren neemt Porsche nu zelf het initiatief door een specifieke wagen op de markt te brengen die de Porsche kleuren moet vertegenwoordigen in de categorie. Het merk uit Stuttgart is er dus als de kippen bij om zijn schouders onder de toekomst van de Amerikaanse uithoudingsracerij te zetten en dat kan alleen maar aangemoedigd worden.
Porsche 911 GT America
Porsche 911 GT America
De Porsche 911 GT America werd dus exclusief ontwikkeld voor deelname aan de GTD-klasse in het USCR kampioenschap. De wagen kan reeds worden geleverd vanaf oktober en teams die nu al voor 911 GT America opteren zullen dus meteen het nodige testwerk kunnen aanvatten en hebben bijgevolg al een streepje voor op de concurrentie. De GT America zal worden uitgerust met de flat-six 4.0 liter motor die zo’n 470 pk produceert (afkomstig uit de GT3-R). Daarnaast werd de wagen voorzien van een nieuwe splitter en diffuser en andere aerodynamische aanpassingen aan de achterkant om het maximale te kunnen halen uit de standaard USCR GTD-spec achtervleugel. Ook de remmen werden onder handen genomen. De kostprijs voor dit nieuwe speeltje ligt momenteel rond de €200.000.

Foto's: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 13 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons