van der Horst

Val de Vienne: Ferrari boven in race 1

Sofrev ASP Ferrari F458 Italia - Fabien Barthez / Morgan Moullin Traffort
Sofrev ASP Ferrari F458 Italia - Fabien Barthez / Morgan Moullin Traffort
Fabien Barthez en Morgan Moulin-Traffort hebben met hun Sofrev-ASP Ferrari de eerste race van het GT Tour op het circuit van Valle de Vienne gewonnen, voor merkgenoten Eric Cayrolle/Santamato. Barthez/Moulin-Traffort is het eerste pilotenduo dat er dit jaar in slaagt twee races op zijn naam te schrijven.
  • Prospeed Competition
Barthez/Moulin-Traffort stonden voor het weekend al aan de leiding van het kampioenschap en vergroten met de overwinning hun voorsprong. Eric Cayrolle en Arno Santamato die uitkomen voor SportGarage, loodsten een tweede Ferrari 458 Italia naar het podium en dat op de tweede plaats. Ferrari klopt daarmee opnieuw McLaren dat met Demoustier/Amado nochtans de pole wist te pakken maar, het ART-GP duo moest zich dus tevreden stellen met de derde plaats.  Het Sébastien Loeb Racing kende evenals in Zandvoort ook op eigen bodem geen geluk, Beltoise/Pasqualli die in gevecht waren voor een podiumplaats werden het slachtoffer van een lekke band en zakten af naar de achtste plaats. De race werd even geneutraliseerd om brokstukken van de piste te ruimen, die voordien verantwoordelijk waren voor de klapband van de Sébastien Loeb Racing McLaren.

Uitslag race 1 FFSA GT Tour Val de Vienne 2013


1. Moullin-Traffort/Barthez (SOFREV-ASP Ferrari 458 Italia)
2. Cayrolle/Santamato (Sport Garage Ferrari 458 Italia)
3. Demoustier/Amado (ART Grand Prix McLaren MP4-12C)
4. Lunardi/Smet (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra)
5. Leclerc/Vannelet (ART Grand Prix McLaren MP4-12C)
6. Guibbert/Dermont (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3 R)
7. Giauque/Perera (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3 R)

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 7 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Val de Vienne.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons