van der Horst

Valencia: Stienes Longin pakt meteen dubbel in Elite 2!

Podium NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 - Valencia
Podium NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 - Valencia
Stienes Longin heeft een uitstekende zaak gedaan in het openingsweekend van de NASCAR Whelen Euro Series in Valencia. De Vlaams-Brabander won na de eerste Elite 2-race gisteren vandaag ook de tweede manche, nadat hij van op de pole positie was gestart. De race werd tweemaal geneutraliseerd waarbij de safety car gedurende bijna de helft van de 16 ronden durende wedstrijd op de piste bleef. Op het podium zagen we identiek dezelfde rijders als gisteren plaatsnemen, waarbij Guillaume Deflandre na een intense strijd met Salvador Tineo-Arroyo in de laatste ronde geklopt werd door zijn Spaanse teamgenoot.
  • St. Paul
Bij de start verzilverde Stienes Longin zijn pole positie, maar Guillaume Deflandre moest Salvador Tineo-Arroyo laten passeren. Wanneer in bocht 2 Gabriele Gardel spinde en in aanraking kwam met Riccardo Geltrude, beval de wedstrijdleiding de safey car op de piste. Hierdoor mocht Deflandre zijn positie terug innemen. Na een aantal ronden neutralisatie, was de piste terug vrijgemaakt en kon de wedstrijd herstarten. Longin hield het hoofd koel en ook Deflandre behield zijn plaats voor Tineo-Arroyo, maar niet lang daarna moest de pace car opnieuw de baan op.

Ook bij de derde herstart kon Longin zijn koppositie behouden, voor opnieuw Deflandre. De jonge Waal vocht de resterende 8 ronden van de race een fiks robbertje met Tineo-Arroyo en leek een plaatsje beter te doen dan gisteren, tot hij bij het ingaan van de laatste ronde in de eerste bocht voorbijgegaan werd door zijn Spaanse collega. Deflandre trachtte in de allerlaatste bocht nog binnendoor te kruipen bij zijn CAAL Racing-collega, waardoor we een eindspurt naar de meet zagen waarbij Deflandre uiteindelijk met 33 duizendste de duimen moest leggen. Stienes Longin bekeek het allemaal van op een afstand en pakte met bijna drie tellen bonus zijn derde NASCAR-zege.

Eric De Doncker finishte als 7e, terwijl Jerry De Weerdt als 13e afsloot. Straks om 14:30 werken de Elite 1-rijders hun tweede race van het weekend af.

--- Uitslag Race 2 Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series - Valencia 2016 (pdf) --

Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons