Valencia: Stienes Longin wint openingswedstrijd Elite 2

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
Net als zijn meer ervaren teamgenoot Anthony Kumpen eerder op de dag, heeft Stienes Longin zijn titelambities kracht bijgezet door de openingsrace van het seizoen op zijn naam te schrijven. Longin hield aan de meet Salvador Tineo-Arroyo af met wie hij de ganse wedstrijd had gekampt om de zege. Op de laatste trede van het podium zag Longin Jr. zijn landgenoot Guillaume Deflandre plaatsnemen. Gabriele Gardel eindigde net naast het podium waardoor PK Carsport vandaag ook collectief goed voor de dag kwam.
Toen de leading car de pits in dook en het veld losliet, wist Salvador Tineo-Arroyo zijn pole om te zetten in de leiding van de race, maar niet voor lang. Enkele bochten verder nam Stienes Longin reeds de maat van zijn Spaanse concurrent, maar wegspurten kon hij hoegenaamd niet. Halfweg de wedstrijd verschalkte Tineo-Arroyo Longin opnieuw in de tweede bocht, maar een ronde later gaf Longin hem een koekje van eigen deeg op dezelfde locatie. Vervolgens kon de PK Carsport-rijder een voorsprong van enkele tellen uitbouwen waardoor hij naar het einde van de race toe niet meer bedreigd werd en de tweede NASCAR-zege uit zijn carrière boekte!

Voor de strijd om de laatste podiumplaats zagen we een gelijkaardige strijd; ook daar was het CAAL Racing versus PK Carsport, enkel trok de Belgische formatie bij de strijd niet aan het langste eind. Guillaume Deflandre wist in het begin van de race dan wel het hoofd koel te houden, halfweg de wedstrijd ging Gardel aan hem voorbij. Een vijftal ronden later ging Deflandre zijn concurrent evenwel opnieuw voorbij, waardoor onze jonge landgenoot zich verzekerde van een knappe podiumplaats.

Eric De Doncker eindigde 8e, terwijl Jerry De Weerdt als 13e finishte. Morgen om 10:30 startten de Elite 2 rijders hun tweede wedstrijd van het seizoen.