van der Horst

Vallelunga: Derde Kumho TCR World Tour-afspraak kadert in TCR Italian Festival

Vallelunga
Vallelunga
Na twee races samen met TCR Europe, kruisen de deelnemers aan de KUMHO TCR World Tour dit weekend op de Autodromo Vallelunga Piero Taruffi nabij Rome de degens met het TCR Italy-veld. Op wat wordt beschouwd als een van de beste circuits voor toerwagenraces in Europa verdedigt Norbert Michelisz (BRC Hyundai N Squadra Corse) er andermaal zijn leidersplaats. Na een sterke beurt op Spa Francorchamps twee weken geleden telt Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk & Co) nog maar drie punten achterstand op de Hongaar.
Na diens sterk kwalificatieresultaat in Spa verschijnt Ehrlacher net als Cyan-teamgenoot Ma Qing Hua dit weekend weliswaar met het maximale compensatiegewicht aan de start. 

Dit biedt het BRC Hyundai-team, net als de beide door Comtoyou Racing gerunde Audi's van Rob Huff en Frédéric Vervisch, uitzicht op een rijke puntenoogst; een opmerking die eveneens geldt voor de twee relatief onbelaste Lynk & Co's van Thed Björk en Santiago Urrutia.

ALM Motorsport is er terug met twee Honda Civic Type R FL5 voor Néstor Girolami die TCR Italy-rijder Mattias Vahtel, de 20-jarige Est uit Tallinn, als teamgenoot naast zich krijgt. Andere TCR Italy-toppers zijn huidig puntenleider Marco Butti die aantreedt in een derde BRC Hyundai N Squadra Corse Elantra en de snelle Kevin Ceccon, die eveneens een door Aggressive Team Italia gerunde Elantra N voorrijdt.

SP Compétition brengt zijn CUPRA Leon Competición-wagens voor voormalig TCR Europe-kampioen Aurélien Comte en Sylvain Pussier aan de start. Het Spaanse merk maakt hierdoor zijn debuut in de KUMHO TCR World Tour. Ook TCR Europe-racewinnaars Kobe Pauwels en John Filippi zijn van de partij aan het stuur van twee Comtoyou-gerunde Audi RS3 LMS TCR's.

De actie begon vandaag met de eerste vrije oefensessie. Hierin toonde Rob Huff zich 17/1000sten sneller dan Thed Björk. Frédéric Vervisch klokte de vierde tijd achter Yann Ehrlacher maar voor Norbert Michelisz. Kobe Pauwels kreeg de elfde tijd achter zijn naam.

De tweede oefensessie staat morgenochtend gepland om 9.05u, de kwalificatie volgt om 14.05u. Race 1 en Race 2 worden op zondag afgewerkt, resp. om 11.10u en 16.00u.
Zowel de kwalificatie als beide races zijn live te zien op tcr-series.tv.

Deelnemerslijst
Uitslag FP1
Stand Kampioenschap

Foto: WSC GroupDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op vrijdag 9 juni 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons