van der Horst

Valtteri Bottas een jaar langer bij Mercedes

Valtteri Bottas - Mercedes AMG
Valtteri Bottas - Mercedes AMG
De Finse F1-rijder Valtteri Bottas mag zich opmaken voor een vijfde seizoen bij wereldkampioen Mercedes. De 30-jarige teamgenoot van Lewis Hamilton tekende opnieuw een contract voor één jaar, tot eind 2021 dus, bij de Duitse constructeur.
Valtteri Bottas mag ondertussen een man met ervaring genoemd worden: niet alleen heeft hij sinds 2013, toen hij debuteerde bij Williams, in totaal 142 Grote Prijzen op zijn palmares staan, hij won er daarvan 8 en stond 46 keer op het podium. Een bedreiging vormde de Fin echter nooit voor zijn gerenomeerde teamgenoot Lewis Hamilton. Na een sterke seizoensstart kijkt hij, mede door de brute pech in Silverstone afgelopen weekend, aan tegen een achterstand van dertig punten.

"Ik wil voortbouwen op het succes dat ik samen met Mercedes beleefd heb", liet Bottas weten in een persbericht. "De afgelopen jaren stonden in het teken van constante progressie, waarbij ik gesleuteld heb aan elk aspect van mijn prestaties. Vandaag verkeer ik in de beste vorm van mijn leven, maar het kan altijd beter. Mercedes hanteert dezelfde filosofie."

 


Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 6 augustus 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons