van der Horst

VDS GT001-R deze week aan het werk in Spa

VDS Racing Adventures - VDS GT001-R
VDS Racing Adventures - VDS GT001-R
Nadat de VDS GT001-R begin mei dit jaar plots forfait gaf voor de 24 Hours of Spa, gaf eigenaar Raphaël van der Straten aan alles in het werk te stellen om de imposante bolide wel aan de start te krijgen van de editie 2014. Een groot ontwikkelingstraject werd uitgetekend waarbij onder meer de aerodynamica van de bolide onder handen werd genomen in een windtunnel nabij Versailles. Verder zal er nog gewerkt worden aan de set-up van de wagen, onder meer in Zolder, Mettet en Zuid-Frankrijk.
Eerder deze week namen José Close en Erik Qvick afwisselend het stuur van de VDS GT001-R. “De bilan van deze twee testdagen is positief, maar het is nog maar een begin”, gaf Raphaël van der Straten aan. “Er is nog werk aan de winkel, want de voorzijde en de achterste diffuser moeten nog herbekeken worden om meer weerstand te bieden. Als dat werk achter de rug is, zal de vooruitgang en de efficiëntie spectaculair zijn.”

24H Zolder: De eerste twee kwalificatiesessies in beeld gebracht
Raphaël van der Straten gaf tot slot nog aan de 24 Hours of Zolder te zullen betwisten met een Ligier welke ingezet wordt door VDS Racing Adventures en de troepen van Erik Qvick. Afgelopen editie gooide Ligier uit de ateliers van Qvick Motors nog hoge ogen en maakte deze het zowaar onder meer de troepen van Belgium Racing knap lastig. De Ligier JS49 moest na problemen en een spijtige aanrijding evenwel finaal de handdoek in de ring werpen na ongeveer twee derde wedstrijd.

Foto: VDS Racing Adventures & Martijn Wouters  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons