van der Horst

Verbeterde Chevrolet Camaro GT3 maakt comeback dit weekend

Chevrolet Camaro GT3
Chevrolet Camaro GT3
We hebben hem even moeten missen, maar aankomend weekend zullen we de Chevrolet Camaro GT3 terug in actie zien komen. Ter gelegenheid van de ADAC GT Masters manche te Spielberg (Red Bull Ring) zal SaReNi United de imposante wagen weer aan de start brengen in een competitief GT3-veld. Na een weinig overtuigend debuut vorig jaar in hetzelfde kampioenschap, bleef de door de Reiter Engineering-dochter ontwikkelde bolide op één wedstrijd in Slowakije na dit seizoen tot dusver op stal. Tijdens de FIA GT Series manche te Circuit Zolder verklaarde Hans Reiter reeds aan autosport.be het Camaro project nog niet opgegeven te hebben. Integendeel zelfs, tijdens de eerste helft van dit jaar werd de wagen volop verder ontwikkeld om er een volwaardig en betrouwbaar strijdwapen van te maken tegen een nog steeds aantrekkelijke ‘budget’prijs.
Chevrolet Camaro GT3
Chevrolet Camaro GT3
Bij SaReNi United is men er nu dus op uit om aan te tonen wat de Camaro GT3 versie 2.0 daadwerkelijk in zijn mars heeft. Daarvoor werden twee voormalige ADAC GT Masters kampioenen opgeroepen met Peter Kox en Albert von Thurn und Taxis die de 650 pk sterke muscle car de sporen zullen geven. De Camaro onderging heel wat aanpassingen, maar de nadruk lag vooral op de remkracht, zo is de wagen nu uitgerust met 19” velgen (t.o.v. 18” voor de rest van het GT3-veld) om de grotere remschijven te kunnen huisvesten die de bolide tijdig tot stilstand moeten brengen zonder meteen te oververhitten. Ook de brullende 7.8 liter V8-motor werd onder handen genomen om betere prestaties te leveren. Indien de herlancering van de Camaro GT3 deze keer wel een succes blijkt, dan kunnen geïnteresseerde partijen zich nog steeds de wagen aanschaffen voor een zeer bescheiden €195.000 (+BTW).

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op woensdag 7 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons