van der Horst

Verstappen en Albon testen de Aston Martin Valkyrie

Verstappen en Albon testen de Aston Martin Valkyrie
Verstappen en Albon testen de Aston Martin Valkyrie
Op het circuit van Silverstone kregen Max Verstappen en Alex Albon de kans om achter het stuur te kruipen van de Aston Martin Valkyrie VP1, het eerste gebouwde exemplaar van de Engelse Hyper GT waarvan er in totaal 150 worden gebouwd. Zowel Verstappen als Albon waren onder de indruk van de wagen de door de Valkyrie geleverde prestaties en noemden het besturen ervan een "aparte" ervaring.
Aston Martin Valkyrie
Aston Martin Valkyrie
De Aston Martin Valkyrie werd ontworpen door Red Bull Racing ontwerper Adrian Newey en maakt gebruik van technologieën die stammen uit de formule 1. De wagen wordt aangedreven door een V12 motor van 6,5 liter die ondersteund wordt door een uniek hybride systeem.

Max Verstappen in de Valkyrie VP1
Max Verstappen in de Valkyrie VP1
De VP1 is het allereerste productiemodel van de Valkyrie en is gespoten in een typisch Red Bull kleurenschema. Het was die wagen die Verstappen en Albon aan de tand mochten voelen op het circuit van Silverstone. Daarnaast waren er nog twee andere Valkyrie’s aanwezig, VP2 en VP3 die bestuurd werden door de testpiloten van Aston Martin Chris Goodwin, Darren Turner en Alex Lynn.

De Valkyrie's VP1, VP2 en VP3
De Valkyrie's VP1, VP2 en VP3
De drie geteste Valkyrie’s maken deel uit van een voorproductie die zal bestaan uit acht wagens die allen uitvoerig zullen getest worden om alzo specifieke attributen te ontwikkelen die daarna in de productiemodellen verwerkt worden. De eerste levering van een Valkyrie is voorzien voor de tweede helft van dit jaar. De vraag is wel of er nog een toekomst is voor de Hypercar raceversie die Aston Martin wou bouwen met het oog op een deelname aan de 24 uren van Le Mans nu Aston Martin werd overgenomen door Lawrence Stroll en de samenwerking met Red Bull Racing stop gezet wordt.

Foto's: Red Bull Advanced Technologies
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Automotive op dinsdag 18 februari 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons