van der Horst

6H Spa: Vijf Belgen aan de start van Maserati Trofeo World Series

Renaud Kuppens - Maserati GranTurismo MC
Renaud Kuppens - Maserati GranTurismo MC
In het kader van de 6 Hours of Spa dit weekend wordt de eerste manche verreden van de Maserati Trofeo World Series en het deelnemersveld telt verscheidene Belgen. Vijf in totaal of moeten wij zeggen zes, want Nederlander Niek Hommerson woont al jaren in Antwerpen en rijdt met een Belgische licentie. Speerpunt van de Belgische delegatie is natuurlijk Renaud Kuppens, die zowel in 2012 als verleden jaar alle titels wist binnen te halen en dus aan de start komt met het nummer 1 op zijn fel gekleurde bolide. Naast Angélique Detavernier, die we eerder al voorstelden op deze site, vinden we ook de namen Adrien De Leener, Pierre Marie De Leener en Daniel Waszczinski terug op de deelnemerslijst.
Adrien De Leener - Maserati GranTurismo MC
Adrien De Leener - Maserati GranTurismo MC
Renaud Kuppens hoeven we niet meer voor te stellen, hij was jarenlang vaste rijder op de Belgische Gillet Vertigo en reed ook in het FIA GT kampioenschap voor het Marc VDS Racing. Adrien De Leener, die dit jaar zijn zinnen gezet heeft op de ELMS en zijn vader Pierre Marie hebben al een rijke ervaring opgedaan in de Maserati Trofeo en ook Daniel Waszczinski kwam eerder al aan de slag in dit kampioenschap. Angélique Detavernier maakt dan weer haar debuut in de internationale autosport.

De Maserati Trofeo World Series wordt dit jaar verreden over zes manches, waarvan deze op Spa de eerste is. Verder staan de Hungaroring, Silverstone, Virginia, Shangai en Abu Dhabi op het programma. Normaal bestaat iedere manche uit drie races, twee sprints over 30 minuten en een endurance wedstrijd over een uur met verplichte pitstop. In Spa wordt er echter van dit schema afgeweken en worden er twee races van ieder 50 minuten en zonder pitstop betwist. De eerste race start zaterdag op 9u50, de tweede om 12u20. De wagen die in de Trofeo gebruikt wordt is de Maserati GranTurismo MC, de wagen weegt 1380 kg en beschikt over een 488 pk sterke V8 motor van 4691cc.

Foto's: Martijn Wouters



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons