van der Horst

Vincent Radermecker ziet Benelux TCR-kampioenschap wel zitten

Vincent Radermecker (rechts)
Vincent Radermecker (rechts)
TCR ofte Touring Car Racer, het geesteskind van Marcello Lotti slaat aan. Minstens dertien landen werken uiterlijk tegen 2016 het concept van de Italiaan op nationaal niveau uit. Een concept dat de heropleving aan de basis van het zuivere sprintwerk beoogt, waarbij alleen de rijders zelf het verschil maken. Een kolfje naar de hand van oud mono- en BTCC-topper Vincent Radermecker, die het wel ziet zitten om zijn rijkgevulde carrière met een sprinttitel af te ronden.

Vincent Radermecker
Vincent Radermecker
Vincent Radermecker is één van de weinige nog actieve Belgische rijders die kan terugblikken op een succesvolle passage in één van de nog bestaande sprintkampioenschappen. Hij kwam immers in het hoogstaande British Touring Car Championship uit voor Volvo – vier podiumplaatsen - en Vauxhall, werd met Chevrolet kampioen in de Duitse Procar en proefde met dit laatste merk ook van enkele WTCC-sprintjes. Bij gebrek aan sprintalternatieven mikte 'Rader' naderhand noodgedwongen op  endurancewedstrijden al doofde het sprintvlammetje nooit helemaal uit.

“Toen ik van TCR hoorde was ik meteen fan" aldus de 47-jarige Hervenaar, "want het is in sprints dat als je als rijder het verschil kan maken, zonder afhankelijk te zijn van co-rijders. Precies daarom ontbreekt ook de 24 Uren van Le Mans op mijn favorietenlijstje."

Vincent Radermecker - Chevrolet Cruze
Vincent Radermecker - Chevrolet Cruze
Ook het technisch plaatje motiveert onze man. “Het zal makkelijker zijn om een mooi evenwicht te bewaren omdat de tweeliter-turbo auto’s aan de basis quasi gelijkaardig zijn. Het concept, 1100 kg en 350 pk, doet mij wat denken aan de eerste generatie van het WTCC en dus de Lacetti waarmee ik destijds aantrad. Met dit verschil dat de look van de TCR een pak agressiever en indrukwekkender is. Het geheel zal zeker meer tot de verbeelding spreken. Dat alle TCR-auto’s niet zo verschillen, maakt dat ik mij echt verwacht aan boeiende races. Zelf ban ik niet meer van de jongste en het einde van mijn sportieve carrière wenkt. Daarom komt de TCR voor mij als geroepen: vooraleer ik stop met racen, wil ik voor een laatste Belgische titel gaan. Wat zou er mooier zijn om dat in een sprintkampioenschap te doen?”

Foto's: Hans van Onsem

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op maandag 9 februari 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons