van der Horst

Vincent Vosse licht de plannen van WRT voor het seizoen 2014 toe

James Nash - Vincent Vosse
James Nash - Vincent Vosse
Vorig week stelden de Belgian Audi Club en WRT hun programma voor in de werkplaats van het team in Baudour. Inmiddels draait het testprogramma al op volle toeren, zo passeerde men al tweemaal in Nogaro, is men momenteel actief op Silverstone en Monza en zal het team volgende week uiteraard aanwezig zijn op de officiële Blancpain GT Series testen op het circuit van Paul Ricard. Over de rijdersbezettingen en wedstrijden kon u reeds uitgebreid lezen, we legden ons oor echter ook te luisteren bij teambaas Vincent Vosse.

WRT blijft groeien en komt dit seizoen in de Blancpain Sprint Series en de 24 uren van Spa zelfs met vier wagens aan de start, is het team klaar voor deze stap?

In de Sprint Series zullen we ons opdelen in twee teams van telkens twee wagens. Vorig jaar zetten we drie wagens in de Blancpain Endurance Series en de FIA GT Series en daar merkten we al dat niet alles optimaal verliep. Dikwijls hadden we de snelste pitcrew, maar het werd ook duidelijk dat er soms wat te weinig ruimte was voor onze drie Audi’s in de pitlane. Het leek ons dus gemakkelijker voor het team, van de mecaniciens tot het management, om met twee aparte entiteiten te werken

De line-ups zijn een trendbreuk met het verleden en jullie brengen dan ook wagens aan de start in de Silver Cup (BSS) en de Gentlemen Trophy (BES), een logische evolutie voor het team?

We beschikken over goede rijdersbezettingen en we zijn er in geslaagd om wagens klaar te stomen die zoals elk jaar in staat zijn om een kampioenschap te winnen. We hebben er voor geopteerd jeugd en ervaring zoveel mogelijk samen te brengen en we mogen dan ook enkele nieuwe gezichten verwelkomen waarvan ik zeker ben dat ze ons nog gaan verrassen.

Deze diversificatie is niet meer dan normaal en ook een ideale manier om aan te tonen of de Balance of Performance goed of slecht is. Als we een beroep doen op pro’s die altijd een uitstekende job afleveren in de gegeven omstandigheden, dan zijn we er tot dusver nog in geslaagd om resultaten te rijden ondanks het feit dat er het risico bestaat dat het een ‘balance of  results’ wordt. Nu we met wagens in verschillende categorieën uitkomen laat dat toe om een beter beeld te vormen en hopelijk tot een beter evenwicht te komen. Voorlopig probeer ik me niet al te veel zorgen te maken over de BoP, het zou in ieder geval niet slechter mogen zijn dan vorig jaar.

Hoe schat WRT zijn kansen in voor zijn vijfde jaar in competitie?

Natuurlijk willen we zoveel mogelijk winnen en voor elke mogelijke titel gaan. We blijven het echter beschouwen als twee afzonderlijke kampioenschappen die elk een eigen aanpak vereisen, we blijven dus dezelfde tactiek hanteren.

Ik zal mij pas over onze titelkansen uitspreken aan de vooravond van de laatste wedstrijd. Het is altijd moeilijk te in te schatten, zeker als we de BoP nog niet kennen, waarvan veel afhangt. Het moge duidelijk zijn dat we over rijders beschikken die steeds vooraan kunnen meestrijden in elk kampioenschap en categorie.

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 6 maart 2014.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons