VIR: Zege voor Maxime Soulet en Rodrigo Baptista

K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
Op de Virginia International Raceway vonden dit weekend twee races voor de Blancpain GT World Challenge America plaats. In beide wedstrijden was de zege voor K-PAX Racing. Alvaro Parente en Andy Soucek wonnen de race op zaterdag, terwijl het zondag de beurt was aan Maxime Soulet en Rodrigo Baptista om plaats te nemen op het hoogste ereschavot.
De eerste race op de Virginia International Raceway werd gedomineerd door de K-PAX Racing Bentley Continental GT3 van Alvaro Parente en Andy Soucek. Zij haalden het met 3.246 seconden voorsprong op de Alegra Motorsports Porsche 911 GT3 R van Marco Holzer/Wolf Henlzer. De R. Ferri Motorsport Ferrari 488 GT3 van Toni Vilander/Miguel Molina legde beslag op de derde plaats. De Bentley van Soulet en Baptista moest de strijd staken na een sortie van die laatste.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de Bentley van Soulet/Baptista om met de zege te gaan lopen. Soulet nam de start van de 90 minuten durende race en nadat hij het stuur had overgegeven aan Baptista, nam de Bentley plaats aan de top van de tabellen. Miguel Molina, in de Ferrari 488 GT3 van R. Ferri Motorsport, was de enige die het tempo van de Bentley kon volgen, maar een probleem met een achterband verplichtte de Ferrari tot een extra pitstop. Zo viel de tweede plaats in handen van de Wright Motorsports Porsche 911 GT3 R van Patrick Long en Scott Hargrove. Het podium werd vervolledigd door de Alegra Motorsports Porsche van Wolf Henzler en Marco Holzer.

Foto's: GT World Challenge America

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 28 april 2019.