van der Horst

Visit Florida Racing kiest voor Riley-Gibson combinatie

VisitFlorida Racing - Corvette DP
VisitFlorida Racing - Corvette DP
Visit Florida Racing heeft bekendgemaakt dat het team het seizoen 2017 van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship zal aansnijden met de nieuwe Riley LMP2-bolide met 4.2 liter Gibson V8. De overstap van een Daytona Prototype naar de LMP2 betekent dat het team uit Florida in principe ook aan de start kan verschijnen van bijvoorbeeld de 24 Heures du Mans. Of onze landgenoot Marc Goossens weerhouden wordt, is nog niet geweten - namen van rijders werden niet bekendgemaakt.
  • Skylimit Events
De Rolex 24, verreden op de Daytona International Speedway begin volgend seizoen, moeten het debuut betekenen voor de nieuwe Riley Mark 30. Teameigenaar Troy Flis toonde zich dan ook opgetogen met de overstap, "Bill en Bob Riley hebben een geweldig palmares en de samenwerking die ze voor dit project op poten hebben hebben gezet met Multimatic kan enkel positief zijn. Met de Gibson en het WEC-bodywerk hebben we heel wat opties met het oog op het groeien van deze klasse."

Als alles volgens plan verloopt, moet het team volgende maand de nieuwe bolide in ontvangst nemen.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 11 november 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons