van der Horst

Vizierfolie zorgde voor puntenloze race voor Giovinazzi

Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo
Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo
Een vizierfolie zorgde ervoor dat Antonio Giovinazzi afgelopen week geen punten scoorde in de Grote Prijs van Emilia-Romagna. De folie kwam vast te zitten in de rem rechtsachter van de Alfa Romeo. Daardoor moest Giovinazzi noodgedwongen een pitstop maken, laat in de race. Hierdoor viel hij uit de top tien en scoorde hij opnieuw geen punten. De teleurstelling was groot bij de Italiaan.
De penalty na de race voor Kimi Raikkönen kostte Alfa Romeo twee punten, maar Antonio Giovinazzi had ook weinig geluk, toen een vizierfolie hem tot een een pitstop dwong. Daardoor verloor hij zijn plek in de top tien. Beide Alfa Romeo-auto's hadden het een dag eerder al moeilijk tijdens de kwalificatie op Imola toen ze afvielen in Q1, maar hun gecombineerde ervaring leek vruchten af ​​te werpen in een chaotische race, met de twee wagens in de punten na de onderbreking door de rode vlag.

Giovinazzi werd echter de pits ingeroepen na slechts vijf ronden na de rode vlag-periode, waardoor hij  zijn kans op punten zag verdwijnen door oververhitte achterremmen. "Het was in het begin heel moeilijk. Het was echt onmogelijk", zei Giovinazzi. "Ik denk dat we alles goed hebben gedaan. Zo na de rode vlag was ik in de punten, sneller dan de jongens voor me, dus ik denk dat het mogelijk was om het heel goed resultaat neer te zetten. Maar toen moest ik stoppen voor het verwijderen van een visierfolie dat de temperatuur van mijn achterrem verhoogde. Het was echt pech. Ik hoop dat mijn ongeluk kan omslagen en dat we wat meer geluk hebben in de volgende manche. Zo kunnen we proberen te laten zien wat we kunnen."

De volgende Formule 1-race vindt plaats in Portimão, Portugal op 2 mei.

Foto: Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons