van der Horst

VLN 2: 190 wagens voor generale repetitie 24H Nürburgring

start 2015 VLN DMV 4-Stunden-Rennen Nürburgring
start 2015 VLN DMV 4-Stunden-Rennen Nürburgring
Zaterdag staat de tweede en tevens laatste VLN-wedstrijd voorafgaand aan de 24 uren van de Nürburgring op het programma. Voor veel teams en rijders is dit dan ook de laatste kans om zich voor te bereiden op de veeleisende etmaalrace in mei. In totaal meldden zich 190 wagens aan, waarvan slechts 24 GT3’s. Na het tragische ongeval waarbij er eind maart een toeschouwer om het leven kwam is er dan ook heel wat animositeit rond de GT3’s, voor de 24 uren staan er momenteel dan ook maar 31 exemplaren ingeschreven in de SP9-klasse.
  • G&A Motors Motorsport
Na de ADAC Qualifying Race zullen heel wat teams en rijders zich dit weekend dan ook zo goed als mogelijk proberen aan te passen aan de nieuwe veiligheidsmaatregelen, waaronder de snelheidslimieten rond Flugplatz, Schwedenkreuz, Antoniusbuche (200km/u) en het Döttinger Höhe rechte stuk (250km/u), en een vermindering van het motorvermogen met vijf procent. 

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Een blik op de deelnemerslijst leert dat Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Aston Martin, Nissan en Bentley allemaal in aanmerking komen voor de zege, al zal men uiteraard het achterste van de tong nog niet laten zien. Het BMW-kamp wordt vertegenwoordigd door Marc VDS, terwijl Team Schübert dit weekend voorrang geeft aan de ADAC GT Masters. De Belgische BMW’s worden bemand door Maxime Martin/Markus Palttala/Richard Westbrook/Lucas Luhr (#25) en Augusto Farfus/Jörg Müller/Dirk Adorf (#26). Ook WRT verdedigt onze driekleur en zet twee R8’s van de tweede generatie in voor Christopher Mies/Nico Müller (#10) en Pierre Kaffer/Laurens Vanthoor (#37), net als Phoenix Racing overigens.

Aston Martin Racing - V12 Vantage GT3
Aston Martin Racing - V12 Vantage GT3
Ondanks de tragische gebeurtenissen in de seizoensopener tekent Nissan GT Academy Team RJN weer present met een GT-R voor Alex Buncombe, Michael Krumm, Lucas Ordóñez en Kazuki Hoshino. Jann Mardenborough kroop inmiddels al terug achter het stuur van een competitiewagen en was eerder deze week snelste na afloop van de eerste dag van de GP3-testen. Aston Martin Racing zet voor het eerst sinds lang nog eens twee V12 Vantage GT3’s in, meteen ook met de rijdersbezettingen die de 24H zullen afwerken; Darren Turner/Stefan Mücke/Pedro Lamy (#27) en Jonny Adam/Matthias Lauda/Richie Stanaway (#29). Voor Porsche moet het vooral komen van Frikadelli Racing en Falken Motorsport. 

Bentley Motorsport - Bentley Continental GT3
Bentley Motorsport - Bentley Continental GT3
Bentley Team HTP beschikt met Lance-David Arnold/Jeroen Bleekemolen/Christian Menzel over een ijzersterke line-up, al zal Bleekemolen normaal gezien wel in Oschersleben in actie komen. Last but not least is er nog Mercedes-Benz, dat met Black Falcon, ROWE Racing en Haribo Racing over drie sterke teams beschikt. Black Falcon is er dit jaar echter niet in geslaagd een volledige pro-bemanning samen te krijgen. Jan Seyffarth/Maro Engel/Renger van der Zande en Nico Bastian/Klaus Graf/Christian Hohenadel/Thomas Jäger zullen de klus klaren voor ROWE, terwijl Uwe Alzen, Norbert Siedler en Marco Holzer zeker niet moeten onderdoen in de zwarte Haribo SLS die eigenlijk de Qualifying Race had moeten/kunnen winnen.

--- VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST VLN 2 (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 24 april 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons