van der Horst

Nürburgring GT3-ban opgeheven – DMSB voert veiligheidsmaatregelen in

Aston Martin Racing - V12 Vantage GT3
Aston Martin Racing - V12 Vantage GT3
De Deutscher Motor Sport Bund (DMSB) heeft na het aangekondigde rondetafel overleg vandaag de ban op GT3’s en andere snelle GT’s weer opgeheven. DMSB veiligheidsexperts, professionele en amateurpiloten, alsook vertegenwoordigers van de autofabrikanten, de uitbaters van het circuit en organisatoren van de VLN en 24-uurs wilden in de eerste plaats voorkomen dat er nog slachtoffers zouden vallen bij de toeschouwers, maar gezien de grote belangen die op het spel staan moesten er snel maatregelen genomen worden opdat het deelnemersveld niet zou onthoofd worden.
De ban was dus van korte duur en buiten de afgelasting van een collectieve testsessie van enkele GT3-constructeurs, bleven de gevolgen beperkt. De ADAC Qualiyfing Race voor de 24 uren van de Nürburgring die dit weekend op het programma staat, staat dus gewoon open voor alle wagens. De maatregelen die daartoe werden genomen, zijn echter wel ingrijpend en hopelijk kan er in de komende weken en maanden proactief gewerkt worden aan duurzamere oplossingen. Een overzicht van de maatregelen:
 • De snelste wagens worden afgeremd door het vermogen van de motor met 5% in te perken.
 • Tracé Nürburgring
  Tracé Nürburgring
  S
  nelheidsbeperkingen: 200km/u bij Flugplatz, Schwedenkreuz en Antoniusbuche, terwijl men op het Döttinger Höhe rechte stuk voortaan nog maar 250km/u mag.
 • Dit zal worden gecontroleerd worden door de GPS-systemen waar alle wagens reeds over beschikken, en gesanctioneerd met zware boetes. ​
 • Toeschouwers zullen nabij Flugplatz, Schwedenkreuz, Metzgesfeld en Pflanzgarten slechts beperkte toegang hebben en dit tot de nodige infrastructuur werken zijn afgerond.
Foto's: Vincent Wouters & NürburgringDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 7 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
 • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons