van der Horst

VLN 2: Black Falcon op pole - Vervisch vierde

Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
De Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #6 van Bernd Schneider, Maro Engel, Adam Christodoulou en Manuel Metzger heeft de pole gereden voor de tweede VLN-wedstrijd van het seizoen. Op een opdrogende piste zette de wagen een 8:07.327 op de tabellen in de slotminuten, wat nipt genoeg was voor de eerste startpositie. Op amper 2 tiende volgde de Phoenix Audi R8 LMS van Frank Stippler en Anders Fjordbach, winnaars van de openingsrace. De Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003C (SPX) van Thomas Mutsch, Jeff Westphal en Andreas Simonsen sloot in derde positie aan op +0.558s.
  • Hamofa Performance
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Frédéric Vervisch liet, in nog maar zijn tweede wedstrijd op de Nürburgring Nordschleife met een Audi R8 LMS GT3, meteen de vierde tijd optekenen (+1.293s), terwijl de twee fabrieks Aston Martin V12 Vantage GT3's beslag legden op P5 en P6. Stef Vancampenhoudt zette de vijfde tijd neer in de ultra competitieve BMW M235i Racing Cup, met in zijn kielzog Dries Vanthoor op P6. De jongste Vanthoor maakt vandaag zijn VLN debuut op een BMW van Bonk Motorsport. De ProSport Performance Porsche Cayman GT4 van ondermeer Nico Verdonck realiseerde de zevende tijd in de Cayman cup klasse.

--- UITSLAG KWALIFICATIES VLN 2 (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 30 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 2.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons