van der Horst

VLN / 24H Nürburgring: H.T.P. Motorsport en Haribo Racing Team maken engagement bekend

Haribo Racing Team - Porsche 997 GT3 R
Haribo Racing Team - Porsche 997 GT3 R
Na eerdere positieve berichten blijft het de goede kant uit gaan met het VLN kampioenschap en de 24H van de Nürburgring. Naast H.T.P. Motorsport, dat de activiteiten van Heico verderzet, heeft nu ook Haribo Racing Team aangegeven 2 Porsches in te zetten voor de 24H van Nürburgring.
Op 19 en 20 mei 2013, binnen minder dan twee maanden, zal het spektakel in de Eifel weer losbarsten. Normaliter had afgelopen zaterdag de eerste race moeten plaatsvinden, maar door het slechte weer van afgelopen weken werd deze wedstrijd, net als de voorafgaande testdag, geannuleerd. De teams bereiden zich nu voor op de tweede VLN race van 13 april. 

Heico Motorsport - Mercedes Benz SLS AMG GT3
Heico Motorsport - Mercedes Benz SLS AMG GT3
Goed nieuws komt er alvast uit het kamp van H.T.P. Motorsport, dat Heico Motorsport overnam. H.T.P. komt met 2 wagens aan de bak in het VLN kampioenschap en zal éénzelfde herhalen voor de ADAC GT Masters. Een derde wagen is volgens teammanager Norbert Brückner zelfs geen utopie. FIA GT3- kampioen Maximilian Buhk is alvast de huispiloot van H.T.P. voor dit seizoen. Hij komt in beide kampioenschappen aan de bak. 

Ook bij Haribo Racing Team krijgen we een mooie planning voor 2013 te zien. Met Richard Westbrook en Emmanuel Collard trok het Duitse team, gesponsord door de alom bekende snoepjesfabrikant, 2 toppers aan. Westbrook en Collard zullen Hans Guido Riegel en Mike Stursberg vergezellen in hun jacht naar een mooi resultaat tijdens de 24H. Voor de races met 3 piloten (Blancpain en VLN) zullen Westbrook en Collard beurtelings hun opwachting maken. 

Op de tweede wagen fungeert Christian Menzel als coach van twee jonkies: Mario Farnbacher (broer van) en Dominik Brinkmann (VLN-kampioen in 2012 op een Scirocco). Menzel lanceert zo het Haribo Junior Team. 

Foto's: Vincent Wouters & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 26 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons