van der Horst

VLN2: Porsche 1-2-3 in kwalificaties

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Porsche heeft de lijn van de eerste VLN manche doorgetrokken in de kwalificaties voor de tweede race. De 911 GT3 R lijkt niet mee te doen aan de traditionele BoP-spelletjes en legde dan ook beslag op de drie snelste chrono’s vanmorgen. De pole positie kwam op naam van Mathieu Jaminet, die een 8:00.619 op de tabellen zette. De Fransman zal met de #12 echter geen rol van betekenis spelen in de wedstrijd met Otto Klohs en Lars kern als teamgenoten. Norbert Siedler moest amper 0.155s toegeven in de Frikedelli Porsche #31 die hij deelt met Lucas Luhr, meteen ook het debuut voor de tweede Porsche van het lokale team.
De Manthey Porsche #911 die na de crash van Laurens Vanthoor de vorig wedstrijd won, vat de wedstrijd aan als derde (+0.387s). De Haribo Mercedes-AMG GT3 van Uwe Alzen, Lance David Arnold en Maxi Götz was de eerste niet-Porsche op de vierde plek, met nog steeds een verwaarloosbaar verschil van amper +0.673s. De ROWE Racing BMW M6 GT3 van Markus Palttala realiseerde de negende tijd, terwijl Nico Verdonck de wedstrijd in dertiende stelling zal aanvatten in de ABT Racing Bentley Continental GT3 #37. De WRT Audi #50 van Frédéric Vervisch was vijftiende. 

Klik hier voor live video coverage van VLN2, net als bij de eerste race.

--- UITSLAG KWALIFICATIES VLN2 ---

Foto: VLN/Brucke



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 8 april 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons