van der Horst

Volkswagen ID.R verbreekt volgende record op Mount Tianmen

Volkswagen ID.R
Volkswagen ID.R
Volkswagen en Romain Dumas zijn sinds vandaag een record rijker. De Fransman tackelde namelijk met zijn vertrouwde Volkswagen ID.R Mount Tianmen in China, een tracé van 10,906 km met maar liefst 99 bochten en een hoogteverschil 1.100 meter met als symbolische finish aan "de poort naar de hemel". Natuurlijk hebben er velen al een recordpoging ondernomen op deze berg, maar nog nooit door een elektrisch aangedreven motor. Daar maakte Dumas met zijn VW ID.R komaf mee en rondde de tocht af op 7:38.585.
  • STX Motorhomes
Romain Dumas met het nieuwe record op Mount Tianmen
Romain Dumas met het nieuwe record op Mount Tianmen
Toch was dit een uitdaging voor de Duitse constructeur. Volkswagen trok richting China met bijzonder weinig info en testgelegenheden om de berg te temmen. Ook Romain Dumas was onder de indruk en noemde deze recordpoging de meest spectaculaire ooit in zijn carrière. Daarnaast diende de VW ID.R als ambassadeur voor hun volledig elektrische gamma dat in 2020 zal uitkomen waarbij het eerste model, de ID.3, zijn première zal maken tijdens de Frankfurt Motor Show op 10 september. Hiermee hoopt VW ook het Chinese volk warm te maken om over te schakelen naar een elektrische wagen.

Na het record op de Pikes Peak Hill Climb vorig jaar, de Nordschleife en tijdens het Goodwood Festival of Speed heeft het hiermee al zijn vierde record te pakken.

Foto's: Volkswagen AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Automotive op dinsdag 3 september 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons