van der Horst

Volkswagen Zweden stelt Marklund Motorsport en Kristoffersson Motorsport voor

Marklund-Heikkinen - VW Polo Supercar
Marklund-Heikkinen - VW Polo Supercar
Volkswagen Zweden ondersteunt komend seizoen twee teams in het WK en EK Rallycross. Enderzijds Marklund Motorsport en anderzijds Kristoffersson Motorsport. Net deze twee teams deden het vorig seizoen uitstekend tijdens de Belgische manche in Mettet met een zege voor de Fin Toomas Heikkinen voor Marklund Motorsport, terwijl zijn ploegmaat Anton Marklund vierde werd en Johan Kristoffersson tweede, maar nadien werd uitgesloten.
Heikkinen-Hansen-Kristoffersson
Heikkinen-Hansen-Kristoffersson
Zoals geweten is Anton Marklund ondertussen overgestapt naar het team van Mattias Ekström (EKS RX) waar hij aan de slag gaat met de Audi S1. Bij Marklund Motorsport wordt hij vervangen door PG Andersson, terwijl Topi Heikkinen trouw aan boord blijft bij Marklund Motorsport. Verder is er zoals geweten de komst van de ex-Formule rijder, ex-toerwagenkampioen en voormalig beschermeling van Martin Schanche, Tommy Rustad, die vorig seizoen nog zesde eindigde in het EK Rallycross met de Volvo C30. De Noor zal het EK afwerken met een derde VW Polo binnen het team van Marklund Motorsport. Heikkinen werd trouwens vice wereldkampioen achter de Noor Petter Solberg en behaalde in België de maximale score terwijl het team tweede werd bij de constructeurs op een zucht van de Ford's van Olbergs/MSE.

Johan Kristoffersson - VW Polo SuperCar
Johan Kristoffersson - VW Polo SuperCar
Johan Kristoffersson kwam vorig seizoen slechts viermaal in actie in het WK Rallycross, reed zijn beste wedstrijd in Mettet met een tweede plaats, maar werd nadien uit de uitslag geweerd na een positieve dopingcontrole. Kristoffersson Motorsport zal met de steun van Volkswagen Zweden aantreden met twee wagens in het WK voor Johan Kristoffersson en de Noor Tord Linnerud, vorig seizoen nog onderweg in een Renault Clio Supercar. Ook Kristoffersson Motorsport zal een extra VW Polo inzetten in het EK Rallycross voor de Noor Ole Christian Veiby die vorig seizoen zijn enige wedstrijd in de VW Polo ook afwerkte in Mettet.

Foto's: Johnny Loix & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 18 maart 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons