van der Horst

Volop animaties tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup

Animaties op de startgrid van de 25 Hours
Animaties op de startgrid van de 25 Hours
De Hankook 25 Hours VW Fun Cup zou niet compleet zijn zonder de onvermijdelijke animaties die groot en klein een onvergetelijke tijd bezorgen. De editie 2019 is geen uitzondering op die regel!
Sinds de creatie van de wedstrijd in 1998 is de 25 Hours VW Fun Cup veel meer geworden dan enkel een autosportwedstrijd. Ieder jaar krijgt het publiek, breder dan enkel de liefhebbers van de sport, een waar evenement voorgeschoteld tijdens het tweede weekend van juli. Zoals altijd zal de volledige familie twee prachtige dagen beleven op het circuit Spa-Francorchamps op zaterdag 13 en zondag 14 juli. Een – onvolledig – overzicht van wat er hen dat weekend allemaal te wachten staat.
 
Om zich te verplaatsen in de paddock en rond het circuit bieden twee kansen zich aan: een sympathieke kleine trein of, voor de liefhebbers van de Volkswagen oldtimers, een Curve Circuit Shuttle T1 (elke 30 minuten van 17 tot 22 uur op zaterdag).
 
In de Volkswagen Village (achter de Endurance-garages), worden kinderen verwend met springkastelen, een fotostand, een tekenzone en een schmink-atelier. De iets ouderen kunnen zich wagen aan een bilboquet-spel, georganiseerd door de Belgian VW Classics Club, dat bonnetjes zal uitdelen aan de handigste deelnemers.
 
Het Fun Village (op paddock rood, tussen de F1- en de Endurance-pitlane) blijft niet achter, met trampolines, andere springkastelen, ballonnen, eendjes vissen, een circuit voor elektrische wagens, een vliegtuig tentoongesteld door Brussels South Charleroi Airport en de fameuze ‘Ninja Warrior’, een hindernissenparcours aangeboden door Ladbrokes.be.
 
Demonstraties, foto’s en kledij
 
In de Fun Village wordt het bovendien, naast de stand van Cap 48, uitkijken naar de adembenemende demonstraties van de VTT Trial (enkel op zaterdag). Nog meer nieuws op twee wielen: de winkel ‘Vélo évolution’ biedt u de kans om elektrische fietsen en scooters uit te proberen.
 
Kijk in de paddock ook uit voor de mascotte van Volkswagen en Raidy, de mascotte van het Circuit de Spa-Francorchamps. Vergeet uw camera dus niet: publiceer uw foto’s op de sociale media met de hashtag #Spa25H!
 
Liefhebbers van kledij, helmen en koffers worden uitgenodigd in stand 22 van de Endurance-pitlane. U vindt er een winkel die volledig gericht is op de autosport, met exclusieve merken (Deus ex machina, Gulf, Warson Motor, Von Dutch...). Iets verderop brengt een winkel met juwelen en prachtige armbanden de bezoekers eveneens geluk.
 
VW Oldtimer Parade en vuurwerk
 
Volkswagen en de Belgian VW Classics Club, vaste partners van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, organiseren de traditionele Oldtimer Parade net voor de start. Meer dan 200 parels van weleer worden tentoongesteld tegenover de F1-pitlane voor de start van de parade, die zoals altijd in de omgekeerde richting van het circuit zal gebeuren. Het peloton wordt aangevoerd door de drie winnaars van een verkiezing: de mooiste cabrio, de mooiste luchtgekoelde en de mooiste watergekoelde wagen.
 
Enkele ogenblikken voor de start om 16 uur is traditioneel het moment om de VW Fun Cup-ballonnen los te laten. Een ander opmerkelijk moment is het vuurwerk om 22.45 uur, dat de hemel boven de Raidillon zal opfleuren.
 
Het terras van Ladbrokes, gelegen aan de binnenkant van La Source, is gedeeltelijk toegankelijk voor het publiek en zou een ideale plek kunnen zijn om het spektakel te bewonderen, aangezien het een prachtig uitzicht geeft op de afdaling richting Eau Rouge en de uitdagende Raidillon.
 
Download uw gratis tickets
 
U heeft het begrepen, Spa-Francorchamps wordt voor de volledige familie eens te meer ‘the place to be’ op 13 en 14 juli. Uw gratis tickets kunt u downloaden op www.volkswagen.be en www.vwfuncup.eu.
 
Laat deze kans niet liggen om een prachtige dag te beleven op het mooiste circuit ter wereld!

Foto: Volkswagen BelgiëSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 5 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons