van der Horst

Voorbeschouwing Lequeux/Ueberecken op 2013 BRCC sprint

Wordt de Ginetta G50 GT4 de te kloppen auto in het BRCC sprintkampioenschap 2013? Volgens heel wat volgers beschikt de kleine Engelse GT over de nodige kwaliteiten om een rol op het voorplan te spelen. Jean-Pierre Lequeux en Jean-Marc Ueberecken hebben een jaar ervaring met de bolide en willen nu alles uit de kast halen: “We kochten een auto in Groot-Brittannië, maar behalve het feit dat het stuur rechts staat verschilt de wagen niet veel van het model waarmee we vorig jaar in actie kwamen”, leggen ze uit. “Het is wel mogelijk dat de V6 3,7l over een kleine evolutie beschikt, waardoor er een tiental pk wordt gewonnen.”
In vergelijking met 2012 komen de rijders van Prime Racing ook in een nieuwe context aan de start: “We hebben besloten niet langer met teams samen te werken, maar wel onze eigen structuur op poten te zetten.”

Jean-Marc en Jean-Pierre zijn bij de eerste deelnemers die zich voor de twee kampioenschappen – Sprint en Endurance – van Kronos Events inschreven, en wachten vol interesse op de namen van hun toekomstige tegenstanders: “Op papier en in de huidige omstandigheden beschikken we met de Ginetta G50 over een auto die in de Sprintraces om de overwinning kan strijden. Het is alleen nog af te wachten tegen wie we het zullen moeten opnemen, want het nieuwe reglement laat meerdere auto’s van verschillende categorieën toe vooraan voor de zege te gaan. Naast de Seats Leon, vooral die van Kevin Caprasse, en de BMW van Christophe Pampel is er ook sprake van andere Ginetta’s en Silhouettes S2. We kijken er in ieder geval naar uit om onze tegenstanders in het Sprintkampioenschap te kennen. In de Endurance hebben we andere doelen, want daar zullen normaal gezien wagens die veel krachtiger zijn dan onze G50 GT4 voorin meestrijden.”

Kronos Events press  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons