van der Horst

Voorlopig geen doorstart voor Marussia, met dank aan Force India

Jules Bianchi - Marussia MR02
Jules Bianchi - Marussia MR02
Marussia, het team dat eind vorig jaar nog failliet werd verklaard, werkte de laatste tijd achter de schermen hard aan een doorstart, die er mede in zou bestaan om het seizoen in maart aan te vatten met de auto's van het afgelopen seizoen. Daarvoor was groen licht nodig van alle teams, maar Force India ligt alvast dwars, tot groot ongenoegen van onder andere ex-teameigenaar Gian Carlo Minardi.
Gian Carlo Minardi
Gian Carlo Minardi
De reden dat Force India hun veto stelt, is niet ver te zoeken. Als Marussia niet aan de start komt, is de prijzenpot voor de teams die wel rijden natuurlijk groter. En een klein team als Force India kan die enkele extra miljoenen misschien wel goed gebruiken, al gaf de Britse equipe aan Sky Sports toe dat daar heus niet de echte oorzaak lag. De reden lag volgens de troepen van Dr. Vijay Mallya bij een onvoldoende gestaafde aanvraag; toch doet Gian Carlo Minardi de beslissing om Marussia dwars te liggen af als absurd en onsportief. "Wanneer je Marussia en Caterham van de grid laat, zullen de laatste startrijen ingenomen worden door teams met veel grotere budgetten en ambities, zoals diezelfde Force India, Sauber en Lotus. Zij zullen daarvan dan de commerciële gevolgen en imagoschade ondervinden."

Toch is niet alle hoop verloren voor Marussia, ondertussen herdoopt in Manor. Het team stuurde namelijk een mededeling de wereld in waar het stelt dat het "een aanzienlijke hoeveelheid mensen aan het werk heeft aan zowel de wagens van 2014 als 2015". Daarenboven ontkent men bovendien dat het een formele aanvraag heeft ingediend eerder deze maand; het onderwerp waarop Force India dus ageerde. Men deed evenwel een poging een sociale media-campagne te starten met de hashtag #SaveMarussia om zo toch terug wat aandacht rond het geplaagde team te krijgen... "We doen al het mogelijk om het proces te volgen dat ons moet leiden naar de grid in 2015. Dit is een fantastisch positief verhaal voor de ganse sport en we willen gewoon racen", aldus het Britse team bij monde van voormalig teambaas Graeme Lowdon.

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op maandag 9 februari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons