van der Horst

VW Polo R5 dit jaar dan toch niet in actie in België

Volkswagen Polo R5 GTI
Volkswagen Polo R5 GTI
Eerder dit jaar maakte de Belgian VW Club bekend dat drie van de eerste vijftien exemplaren van de nagelnieuwe Volkswagen Polo GTI R5 voor Belgische teams bestemd waren, met name BMA van Bernard Munster en THX Racing van Christian Jupsin. Het was de bedoeling dat de drie bolides aan de start zouden staan van de slotmanche van het Belgisch Kampioenschap Rally 2018, de Condroz Rally. Dat plan gaat echter niet door, zo meldt de Belgian VW Club bij monde van voorzitter Charles-Henri Bonnet vandaag. Het nieuwe Belgische debuut van de wagen staat gepland voor de seizoensopener van het BK Rally 2019, tenzij VW Motorsport zelf zou afzakken naar de Condroz.
Charles-Henri Bonnet
Charles-Henri Bonnet
“We weten dat Volkswagen Motorsport enorm veel oog voor detail heeft”, legt Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian VW Club uit. “Momenteel is men bezig met het afronden van de ontwikkeling van de Polo GTI R5, die zal worden gehomologeerd op 1 oktober eerstkomende. Vervolgens zal er een korte wachtperiode zijn voor het fabriceren van de onderdelen en niets kan ons vandaag garanderen dat we minstens één exemplaar tot onze beschikking zullen hebben begin november voor een van de twee Belgische teams. Net als Volkswagen Motorsport is het niet van onze gewoonte om half werk te leveren. Ook al popelen we, net zoals zeer veel fans, van ongeduld om deze Polo GTI R5 te zien rijden op de Belgische KP’s, toch zullen we geduld moeten oefenen tot de openingsmanche van het BK Rally 2019. In tussentijd zullen we samen met BMA en THX Racing alles in het werk stellen opdat de Volkswagen Polo GTI R5 een hoofdrol kan spelen in zijn allereerste seizoen bij ons.”

Sven Smeets bij de VW Polo R5 GTI
Sven Smeets bij de VW Polo R5 GTI
Als alles goed verloopt, moet de nieuwe VW Polo GTI R5 in tweevoud debuteren in de rally van Spanje in oktober; de terugkeer van Volkswagen Motorsport in het WK Rally met de spirituele opvolger van de Polo R WRC als u wil. Spanje was eveneens de rally waar VW de eerste wereldtitel vierde overigens, dus aan de deelname hangt een extra emotioneel kantje. Het eerste rijdersduo is Eric Camilli/Benjamin Veillas, terwijl eerder vandaag bekendgeraakte dat Petter Solberg de tweede bolide zal bemannen bij diens comeback in het wereldkampioenschap rally.

Foto's: Martijn Wouters & Volkswagen AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Rally Championship op donderdag 20 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons