van der Horst

Petter Solberg in WK Rally Catalunya met VW Polo R5

Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Na aanslepende geruchten is het nu ook officieel bevestigd. Petter Solberg treedt in de Rally van Catalunya, de voorlaatste WRC-manche, aan met de gloednieuwe Volkswagen Polo R5. Zoals geweten zet VW Motorsport haar nieuwste rallywapen in tweevoudig in, want de eerste wagen komt in de kundige handen van Eric Camilli en Benjamin Veillas terecht.
Het werd al lang gefluisterd maar Petter Solberg en Volkswagen Motorsport hebben donderdagochtend bevestigd dat ze samen de VW Polo R5 zullen dopen in de Spaanse manche van het WRC. Voor "Mister Hollywood" wordt het zijn eerste aantreden in een WRC-rally sinds 2012. Daarna richtte hij zich, met succes, op het WRX-kampioenschap.

Op zich is het niet zo vreemd dat Volkswagen voor Solberg kiest. De Noor brengt heel wat ervaring mee en heeft sterke banden met Volkswagen, want ook in het WRX-kampioenschap rijdt hij met de Polo. Samen met Eric Camilli moet hij het potentieel van de wagen tonen en vooral de nodige input bezorgen voor de verdere ontwikkeling van de Polo.

De Noor werd één keer wereldkampioen rally en won 13-WRC manches. Na zijn afscheid van de rallysport kroonde hij zich nog twee keer tot WRX-kampioen.

Oliver & Petter Solberg
Oliver & Petter Solberg
Ondertussen stoomt hij zoon Oliver klaar voor het grote werk. De 17-jarige Oliver wordt aanzien als een groot talent al liep een test bij de renstal van recordkampioen Sébastien Loeb gisteren nog fout af, toen hij een Peugeot 208 R2 op zijn dak legde.

Foto: Rallycross RX & Johny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 20 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons