van der Horst

VW RX Sweden stopt in WK RX - 2 Polo's voor jong talent in EK RX

Johan Kristoffersson - VW Polo RX Supercar
Johan Kristoffersson - VW Polo RX Supercar
Het Zweedse rallycrossteam van Volkswagen zal volgend seizoen twee Volkswagen Polo's RX inzetten in het Europees kampioenschap Rallycross en staakt na drie seizoenen de strijd in het wereldkampioenschap. VW RX Sweden wil op die manier jong talent ondersteunen, nadat vermoedelijk ook de budgetten teruggeschroefd werden. Dit seizoen pakte het met Johan Kristoffersson nog de titel van vicekampioen, terwijl de Zweed samen met Anton Marklund het team hielp aan de derde plaats in de teamrangschikking.
  • LTF
"Ik geloof dat om vooraan mee te strijden in het WK Rallycross, je fabrieksondersteuning nodig hebt. In plaats van gigantische sommen te investeren in de voortdurende ontwikkeling van de auto, ben ik van mening dat je aanstormend talent beter wat meer tijd in het kuipje biedt om zo hun talenten verder te ontwikkelen. Het EK is een goed platform om hun kwaliteiten te tonen", aldus teambaas Jan Marklund.

Naast het EK RX belooft het team ook in bepaalde meetings van het RallyX Nordic Championship aan de start te verschijnen. Het EK Rallycross wordt in het eerste weekend van april op gang getrapt in het Spaanse Barcelona. Het kampioenschap zal volgend seizoen evenwel België niet meer bezoeken, nadat het de manche in Mettet verving door een optreden in het Franse Lohéac.

Foto: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA European Rallycross Championship op woensdag 7 december 2016.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons