van der Horst

Wanneer stellen de F1-teams hun nieuwe strijdros voor?

Lewis Hamilton, Toto Wolff en Valtteri Bottas
Lewis Hamilton, Toto Wolff en Valtteri Bottas
Vanaf 18 februari brullen de Formule 1-motoren weer op het Spaanse circuit van Barcelona, waar de teams in totaal acht dagen krijgen om hun nieuwe bolide voor het seizoen 2019 aan de tand te voelen. In de dagen voorafgaand aan die eerste confrontatie zullen dan ook de nieuwe wagens voorgesteld worden aan pers en publiek. Toch hebben drie teams nog niet aangegeven wanneer hun voorstelling zal plaatsvinden.
Eerder gaven we al aan dat Ferrari zijn titelkandidaat zou voorstellen op vrijdag 15 februari, maar ook in die race is Mercedes de Italianen te snel af. De W10, waarmee Lewis Hamilton op zoek gaat naar een zesde wereldtitel, wordt twee dagen eerder aan de wereld getoond, naar goede gewoonte op het circuit van Silverstone - achter gesloten deuren. Red Bull Racing, de enige andere kanshebber op de prijzen in 2019, heeft verrassend nog geen datum bekendgemaakt. Wat wel al vaststaat, is dat de RB15 eveneens op het circuit van Silverstone aan een shakedown onderworpen wordt, zo liet Helmut Marko vorige week noteren.

Renault F1 - Racing Point Force India
Renault F1 - Racing Point Force India
Toro Rosso krijgt dit jaar de eer om de spits af te bijten en doet dat over iets meer dan een week. Op maandag 11 februari tonen Daniil Kvyat en Alexander Albon de bolide waarmee ze zullen racen in de 21 wedstrijden die de F1-kalender rijk is. Een dag later zien we Daniel Ricciardo voor het eerst in de Renault-kleuren optreden - heeft Renault echt zoveel progressie gemaakt als ze zelf laten uitschijnen? - en nog eens een dag later zien we of Racing Point Force India nog steeds uitpakt met de inmiddels beroemde roze kleuren. En wat de nieuwe naam zal zijn van het team van Sergio Perez en Lance Stroll...

McLaren doet het voor het eerst sinds 2016 zonder onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die op donderdag 14 februari zal moeten toekijken hoe Lando Norris en Carlos Sainz het doek lichten van de nieuwe MCL34. Op de voorstelling van de nieuwe Sauber - oeps, Alfa Romeo - is het wachten tot maandag 18 februari, net voor de start van de eerste wintertesten in Barcelona.

Haas en Williams zijn de twee andere teams die nog niet hebben bekendgemaakt wanneer ze hun nieuwe F1 zullen onthullen.

Overzicht presentatiedatums F1-teams 2019

  • 11 februari: Scuderia Toro Rosso
  • 12 februari: Renault F1 Team
  • 13 februari: Mercedes-AMG Petronas F1 Team
  • 13 februari: Racing Point Force India
  • 14 februari: McLaren F1
  • 15 februari: Scuderia Ferrari F1
  • 18 februari: Alfa Romeo F1
Foto's: Mercedes-AMG Petronas F1, Renault F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op zaterdag 2 februari 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons