van der Horst

De Simracing tv-gids voor 4 en 5 april

Dario Franchitti
Dario Franchitti
Voor een derde week op rij maakt autosport.be een tv-gids op voor wat er dit weekend zal gebeuren aan Simracing. Naast de gebruikelijke series genre All-Star eSports Battle en Veloce eSports, en de wederkerende series zoals bij de F1, komt er dit weekend een nieuw kampioenschap op gang en dat dankzij Porsche. Natuurlijk zijn er weer veel Belgen van de partij met onder meer Stoffel Vandoorne, die een nieuwe set-up heeft om zich te meten met de toppers.
Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition

Ayhancan Güven
Ayhancan Güven
Zoals u eerder in ons artikel kon lezen, komt ook Porsche met een eigen kampioenschap op iRacing: de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition. Hoewel dit de eerste keer wordt dat een groot contingent fabriekspiloten komt opdraven in deze competitie, wordt deze overigens niet voor de eerste keer georganiseerd. Porsche zet namelijk sinds vorig jaar zijn eerste stappen op het sim-platform met de Porsche eSports Supercup. Iemand die ook toen al vrij actief deelnam aan deze competitie, was Ayhancan Güven. De voormalige kampioen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is geen onbekende in het spel en zal dus als favoriet aan de start komen van de eerste twee races. Langs Belgische zijde is het Laurens Vanthoor die de eer moet hooghouden. Kortom het wordt een interessante zaternamiddag vanaf 16 uur, races die tevens live te volgen is op de site van Porsche.
All-Stars eSport Battle

Frits van Eerd, Rubens Barrichello en Jan Lammers
Frits van Eerd, Rubens Barrichello en Jan Lammers
Vierde week, vierde race en wederom zijn de Legends van de partij. Vorig weekend werd voor de allereerste keer een wedstrijd gehouden met alleen maar heren die in het verleden een serieus palmares bij elkaar reden en we konden stellen: het was een schot in de roos. Deze week krijgt deze klasse een uitbreiding betreffende piloten. Dit zijn dan ook niet de minste namen die erbij komen met onder meer Mika Salo, Vitantonio Liuzzi en Olivier Panis, maar de bekendste naam is die van Rubens Barrichello. Naast zijn elf overwinningen in de F1, heeft hij een mooie reputatie bij de fans van Scuderia Ferrari. Toch kan hij wel eens een geduchte tegenstander worden gezien sim-racing hem niet onbekend is. Gaat hij de uitdaging met Franchitti aan? En wie gaat er natuurlijk deze keer met de overwinning lopen in de echte battle? We zullen het weten zaterdag vanaf 18 uur op het YouTube-kanaal van The Race.
#NotTheGP

Kevin Magnussen en Thibaut Courtois
Kevin Magnussen en Thibaut Courtois
Na een korte intermezzo met de Veloce Pro Series,is de #NotTheGP terug, al wordt het een versie in een speciaal jasje zijn. Geen race over 50% van de werkelijke afstand, maar een één op één gevecht met maar één ronde om het waar te maken. 16 piloten gaan telkens een duel aan met elkaar en de winnaar gaat door naar de volgende ronde. Het maakt dat we spannende races voorgeschoteld kunnen krijgen, die moeten doorgaan op het scherpst van de snee. Op dit moment zijn er nog geen piloten vastgelegd, maar de kans is groot dat vertrouwde gezichten als Stoffel Vandoorne, Lando Norris en zelfs Thibaut Courtois aanwezig zullen zijn. Deze race gaat zondag door om 19 uur en is natuurlijk te volgen op het YouTube-kanaal van Veloce.
Formula One Virtual Grand Prix

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Voor een tweede maal keert de F1 terug met een Virtual Grand Prix. Hoewel we met gemengde gevoelens achter bleven na de eerste race - bijvoorbeeld Lando Norris die nog hoog eindigde zonder amper iets te doen - ziet het er naar uit dat er ditmaal hoger gemikt wordt voor deze manche. Stoffel Vandoorne, P2 in Bahrein achter Guangyou Zhou, keert al zeker terug en ook Norris bevestigde zijn deelname. Toch zijn er ook nieuwkomers en deze zijn niet van de minsten. Op dit moment werd Alexander Albon al bevestigd, maar de interessantste naam is die toch van Charles Leclerc. Natuurlijk is de vraag: hoe zal het hem vergaan? Het antwoord kennen we zondag vanaf 21 uur, wanneer de kwalificaties starten. Net zoals vorige keer is deze allemaal te volgen op de kanalen van de Formule 1.

Foto's: Torque eSports - Niels Vaeck - Racing International Photography - Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Varia op vrijdag 3 april 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons