van der Horst

Porsche Supercup trapt virtueel af mét Laurens Vanthoor en GP Elite

GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
Nadat de eerste Grote Prijzen F1 werden geannuleerd, staan uiteaard ook de eerste manches van de Porsche Mobil 1 Supercup onder druk. In mei stonden er liefst drie meetings op het programma, maar die vallen allemaal in het water. Reden genoeg dus voor Porsche om het over een andere boeg te gooien en een virtuele cup op poten te zetten. De Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition wordt dit weekend afgetrapt in Barcelona, waarbij ook Carrera Cup Benelux-team GP Elite en Laurens Vanthoor present tekenen.
Michael Christensen, Laurens Vanthoor en Kevin Estre
Michael Christensen, Laurens Vanthoor en Kevin Estre
GP Elite veroverde in 2019 de titel in de Porsche Carrera Cup Benelux met Max van Splunteren en besloot prompt een versnelling hoger te schakelen. Als eerste volledig Nederlandse team ooit zet het de stap naar de Porsche Mobil 1 Supercup, waarbij het zou debuteren voor het thuispubliek in de marge van de GP F1 in Zandvoort. Corona gooide roet in het eten en de seizoensstart werd verdaagd, maar de ambitie van van Splunteren en teamgenoten Larry ten Voorde en Jesse van Kuijk is ongewijzigd. Dit weekend start het trio op het virtuele asfaltlint in Barcelona in een 31-koppig startveld waarbij de vast ingeschreven Supercup-rijders de handschoen opnemen tegen enkele klinkende namen als Laurens Vanthoor, André Lotterer, Sven Müller en Lars Kern.

Afgelopen weekend werd er reeds een test van liefst negen uur gehouden op het circuit van Barcelona-Catalunya, waarbij Jaxon Evans als snelste afsloot (1:47.738), voor Dylan Pereira (1:47.870) en Larry ten Voorde (1:47.906). De Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition zal gereden worden op iRacing en omvat vier meetings van telkens twee races van 25 minuten. Na de openingsmanche dit weekend, trekt het virtuele peloton naar Silverstone (18 april), Spa (25 april) en Monza (16 mei). De eerste twee races (op zaterdag, timing hieronder) zijn live te bekijken via http://www.porsche.com/virtualPMSCBarcelona, waarbij Jan Seyffarth het commentaar verzorgt.
Entrylist Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition Barcelona
Entrylist Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition Barcelona

Timing eerste manche Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition

4.00pm - 4.15pm: Qualifying
4.20pm - 4.45pm: Race 1
4.50pm - 5.10pm: Warm-up
5.12pm - 5.37pm: Race 2


Foto's: PorscheDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 3 april 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons